Vrela Majorka za nezaboravno letovanje

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrela Majorka za nezaboravno letovanje

Ako ste tip turiste koji voli aktivan odmor, dobar provod i ludu zabavu, onda je špansko ostrvo Majorka pravi izbor za vas. Ukoliko danas posetite sajt superodmor.rs bićete u mogućnosti da provedete deset nezaboravnih dana na Majorci.

Na put se kreće 11. juna a u cenu je uključen avionski prevoz i deset polupansiona u hotelu u El Arenalu. Ako danas posetite portal superodmor.rs letovanje ćete platiti 370 evra i tako uštedeti čak 65 evra po osobi. Stara cena bila je 435 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Majorka je najveće ostrvo u Španiji. Nalazi se u Sredozemnom moru i pripada Balearskim ostrvima, zajedno sa Ibicom, Menorkom i Formenterom. Bistro more, prelepe peščane plaže, skirvene lagune duž obale duge 554 km, borove šume, palme ali i planinski venci, odlikuju ovo prelepo mesto.

Majorka je ostrvo uzavrelih dešavanja, omiljena destinacija trendsetera, spoj današnje civilizacije i istorije duge deset vekova, prostranih borovih šuma i kamenih plaža na zapadu, prelepih uvala na istoku i dugih peščanih plaža na severu i jugu...

Sever Majorke ima veličanstvene plaže, a vetar koji neprestano duva predstavlja posebnu atrakciju za surfere. Na jugu su plaže prekrivene bisernim peskom i izgledaju gotovo nestvarno.

Glavni grad je Palma de Majorka koji je takođe i glavni grad autonomne pokrajine Balearskih ostrva – najveći grad i luka na ostrvu Majorka (šp. Mallorca) koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Pravo mondensko mesto sa velikim brojem luksuznih hotela i vila, a sa šarmom starih vremena koji možete osetiti u uskim makadamskim ulicama starog grada, impozantoj gotskoj katedrali La Seu ili prelepom dvorcu Castell de Bellver smešten na brdu iznad grada.

Na Majorci noćni život je izuzetno bogat i centri koji se izdvajaju kao centri noćnog života su: Magaluf i Palma de Majorka. Majorka predstavlja pravi raj za ljubitelje prirodnih lepota, bogatog noćnog života i odmora u ekološki savršeno doteranoj sredini. Pored noćnog života, moguće je uživati i u nizu drugih aktivnosti.

Plaže su nešto zbog čega većina ljudi posećuje ovu destinaciju. Više o aranžmanu saznajte ovde.

Povezane vesti: Letujte na Lefkadi za samo 99 evra Parga: Spoj šarenila i kosmopolitske atmosfere Upoznajte Tasos: Smaragdno more i plaže sa belim peskom Letovanje u Turskoj za 289 evra Letujte u Grčkoj za samo 127 evra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.