Vrednost bitkoina prešla granicu od 1.000 dolara

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrednost bitkoina prešla granicu od 1.000 dolara

Vrednost virtuelne monete bitkoina, koja je upetostručena za samo mesec dana, prešla je simboličnu granicu od 1.000 dolara, saopštili su predstavnici sajta za finasijske transakcije MtGoks.

Bitkoin kojeg je 2009. lansirao misteriozni informatičar ili grupa informatičara pod nazivom Satoši Nakamoto, juče je dostigla rekordnu vrednost od 1.073 dolara, preneli su belgijski elektrnski mediji. Krajem oktobra bitkoin je vredeo 205 dolara.

Početkom 2010. ova deviza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << emitovana putem informatičkog koda koja je postala sredstvo plaćanja bez centralizovane strukture, vredela je samo nekoliko centi.

Američka federalna rezerva procenjuje da je trenutno u opticiju 11,8 miliona bitkoina, a matematečka formula iz koje je nastala virtuelna moneta ograničava broj bitkoina na 21 milion.

Bitkon se može koristiti za kupovinu robe, plaćanje usluga ili kao sredstvo deviznih onlajn transakcija.

Ova moneta zbog zagarantovane anonimnost, daje prostora raznim vrstama špekulacija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIRTUELNA MONETA: Bitkoin skočio na 1.000 dolara

Izvor: Kurir, 28.Nov.2013

Bitkoin kojeg je 2009. lansirao misteriozni informatičar ili grupa informatičara pod nazivom Satoši Nakamoto dostigla je rekordnu vrednost od 1.073 dolara, dok je krajem oktobra vredeo 205 dolara..Vrednost virtuelne monete bitkoina, koja je upetostručena za samo mesec dana, prešla je simboličnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.