Vozaču automobila smrti pritvor do 30 dana!

Izvor: Mondo, 23.Nov.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozaču "automobila smrti" pritvor do 30 dana!

Dušanu Jovanoviću vozaču "BMW" koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) određen je pritvor do 30 dana.

Foto: Tanjug, Srđan Ilić

On je danas saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu koje je predložilo pritvor.

Sudija za prethodni postupak, na predlog tužioca, odredio je pritvor Jovanoviću zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da ometa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postupak uticanjem na svedoke, te da bi mogao da ponovi krivično delo, rekla je Tanjugu portparol Višeg suda Branislava Puzić.

Pritvor mu je određen i zbog visine propisane kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret, a koje je više od 10 godina zatvora, "a težina i posledice krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti", dodala je Puzić.

Na saslušanju je priznao, kako "Blic" saznaje, da je vozi automobil bez dozvole i da je pio.

Saobraćajna nesreća se desila preksinoć kada je Jovanović vozeći "BMW"  uleteo u Dunav u 3.50 sati  na prilaznom kolovozu restorana “Carska ohota” na Adi huji. On je prošao bez povreda.

Iz potopljenog automobila osim njega uspeo je da izađe sa suvozačkog mesta sin novinarke Olje Bećković, Luka Višnjić (20), kao i Milica Jokić (18) sa zadnjeg sedišta.

Na zadnjem sedištu su se udavili Nemanja i maloletna Anstasija, dok je Miloš umro u gepeku, gde je sam ušao nepostredno pre nesreće, jer za njega nije bilo mesta u automobilu.

Ova grupa mladih je krenula sa žurke kod Prve beogradske gimnazije, ka kafićima na Adi huji.

OLJA BEĆKOVIČ: MOJ SIN JE DOBRO

"Luka je dobro, samo je u Urgentnom centru", rekla je Bećković novinarima.

Kako prenosi "Blic", doktori su za ponedeljak Luki zakazali operaciju noge zbog povreda butne kosti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.