Vozači i dalje bahati u saobraćaju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2009, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači i dalje bahati u saobraćaju

Veliki broj beogradskih vozača kao da ne mari za početak primene znatno strožeg zakona o bezbednosti saobraćaja, naročito u jutarnjim i popodnevnim špicevima na gradskim ulicama, prenela je gradska uprava.

Vožnja "žutim trakama", korišćenje mobilnih telefona, nevezivanje sigurnosnog pojasa, prelazak preko pune linije ili na "crveno", kao i vožnja neprilagođenom brzinom - samo su neki od prekršaja koje je zabeležio reporter Beoinfa.

Prvi "test’’ obavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u popodnevnom špicu u Bulevaru despota Stefana, bivšoj ulici 29. novembra.

Iako je u ovom bulevaru desna traka rezervisana za vozila javnog gradskog prevoza, uz jasno postavljene table sa informacijom i obeleženu signalizaciju, kada je gužva vozači ne prezaju da se uvuku između autobusa i taksi vozila kako bi što pre stigli do cilja.

Neretka je i pojava da na skretanju iz ove u Takovsku ulicu vozači preko pune linije obilaze autobuse, ugrožavajući i pešake na prelazu i vozila koja dolaze iz suprotnog pravca.

Prema podacima iz Operativnog centra MUP-a, u nedelju je na putevima u Srbiji evidentirano je 87 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba izgubila život, a njih 32

teže ili lakše povređeno.

Na području Beograda zabeleženo je 50 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica povređena, preneo je u ponedeljak Auto-moto savez Srbije.

Najdrastičniji primer učinio je jedan bahati vozač koji je ’’žutom trakom’’ vozio u suprotnom smeru. Da li je potrebno i podsećati da je Sarajevska jednosmerna ulica?!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dalje bahato ponašanje vozača na gradskim ulicama

Izvor: SrbijaNet.rs, 14.Dec.2009

Veliki broj beogradskih vozača kao da ne mari za početak primene znatno strožeg zakona o bezbednosti saobraćaja, naročito u jutarnjim i popodnevnim špicevima na gradskim ulicama, prenela je gradska uprava. Vožnja "žutim trakama", korišćenje mobilnih telefona, nevezivanje sigurnosnog pojasa,...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.