Vozači GSP-a – prva linija odbrane od terorista

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači GSP-a – prva linija odbrane od terorista

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd pripremilo je za svoje radnike "uputstvo protiv terorizma", javlja tabloid "Alo".

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Uprava GSP-a je saopštenjem upozorila svoje vozače da ukoliko u vozilima javnog prevoznika primete bilo kakav sumnjivi predmet odmah o tome obaveste radnike obezbeđenja i dežurnog dispečera!

Da li je GSP ovakvo obaveštenje inicirao zbog nedavnih terorističkih napada u Makedoniji, te bojazni i upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bi se oni mogli preneti i na teritoriju naše zemlje, juče beogradskom tabloidu nisu konkretno odgovorili, "već su samo kratko poručili da je reč o uobičajenoj kontroli koja je propisana pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja".

Navodno, vozači inače moraju vode računa o tome da putnik ne unese kantu sa benzinom, oružje ili sumnjive predmete, te da su putnici bezbedni.

U obaveštenju pak stoji malo ozbiljnije upozorenje da su vozači dužni da vrše detaljnu kontrolu vozila, s ciljem preduzimanja pojačanih mera bezbednosti objekata, vozila i zaposlenih i da o svemu pronađenom odmah obaveste nadležne u firmi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.