Vozač kamiona će se braniti da slobode, sud odbio pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač kamiona će se braniti da slobode, sud odbio pritvor

Osnovni sud u Nišu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor vozaču kamiona iz Kraljeva G. R. (46), koji se sumnjiči da je 29. novembra izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu Beograd-Niš, u kojoj su poginule tri osobe.

Osumnjičeni je nakon saslušanja pušten da se brani se sa slobode, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Vladimir Rakonjac.

Na ovu odluku sudije, tužilac ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tužilaštvo je tražilo pritvor za G.R. kako ne bi u toku istražnih radnji uticao na svedoke događaja, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio kao neosnovan.

G.R. se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja. Kamion koji je vozio, u petak je udario u kombi koji je stajao u zaustavnoj traci zbog kvara. Tom prilikom poginula su tri radnika "Telefonkabla" iz Kragujevca, a osam je povređeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.