Votel: Civilne žrtve u Mosulu su strašna tragedija

Izvor: B92, 26.Mar.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Votel: Civilne žrtve u Mosulu su strašna tragedija

Mosul -- Komadant američkih snaga za Bliski istok Džozef Votel izjavio je da su civilne žrtve u iračkom gradu Mosulu "strašna tragedija".

"Istražujemo incident da bismo utvrdili šta se zaista dogodilo i nastavićemo da preduzimamo vanredne mere da bismo izbegli povređivanje civila", naveo je Votel u saopštenju, preneo je Rojters.

Nastavićemo da dajemo prioritet zaštiti ljudi u Iraku tokom sprovođenja svih operacija, dodao je Votel.

Vojska SAD priznala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prethodno da su vazdušni napadi po nalogu snaga bezbednosti Iraka na zapadni deo grada Mosula usmrtili na desetine civila.

Centralna komanda američke vojske navela je u saopštenju da je te navode shvatila ozbiljno i da je otvorila istragu "da bi utvrdila činjenice u vezi sa tim vazdušnim napadom i validnost navoda o civilnim žrtvama".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Votel: Civilne žrtve u Mosulu su strašna tragedija

Izvor: Blic, 26.Mar.2017

Komadant američkih snaga za Bliski istok Džozef Votel izjavio je da su civilne žrtve u iračkom gradu Mosulu "strašna tragedija"..."Istražujemo incident da bismo utvrdili šta se zaista dogodilo i nastavićemo da preduzimamo vanredne mere da bismo izbegli povređivanje civila", naveo je Votel u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.