Volite da pecate, odmarate i uživate: Pred vama je netaknuta priroda Debeljačkih jezera! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite da pecate, odmarate i uživate: Pred vama je netaknuta priroda Debeljačkih jezera! (VIDEO)

Kompleks ovih jezera nalazi se u opštini Kovačica

Debeljačka jezera nalaze se u naselju Debeljača, koje pripada opštini Kovačica. Ova jezera predstavljaju prirodnu oazu meštanima, ali i radoznalim turistima.

Pročitajte i:

Jezera ima ukupno pet, a na četiri od njih je zastupljen komercijalni ribolov od 2000. godine. Tu se organizuju takmičenja preko cele godine, kako za stare iskusne ribolovce tako i za početnike i podmladak.

Jezera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su različite veličine i uređenja, pa tako na jednom od jezera mogu  se naći boksovi za takmičarski ribolov, mesta za amaterski ribolov, ali i poneki restoran za predah od ribolova.

Debeljačka jezera su nepravilnog oblika, kao i samo dno koje je glinovito, što predstavlja prednost u ribolovu. Obale jezera su obrasle trskom, dok su na svakoj poziciji za ribolov zasađene vrbe koje prave hlad tokom sunčanih dana.

Na jezerima se primenjuje sportski režim ribolova "uhvati i pusti", a može se pecati i danju i noću. Na jednom od jezera se održavaju profesionalna šaranska takmičenja. Uz određenu dozvolu, na jezerima se mogu loviti šaran, babuška i amur.

Ukoliko ne pecate, Debeljačka jezera vam mogu poslužiti za odmor i relaksaciju nakon napornog dana. Oaza mira smeštena među vrbe pravo je mesto za poslepodnevni odmor u samoći ili društvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.