Voker je sakrio i preobukao leševe

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voker je sakrio i preobukao leševe

Ono što sam tvrdila pre skoro deset godina, tvrdim i danas - Račak je bio jedna velika prevara! U njemu nije počinjen nikakav genocid nad „nedužnim seljanima“, nego je to bila legalna i legitimna policijska akcija protiv pripadnika terorističke organizacije „Oslobodilačke vojske Kosova“ - tvrdi u razgovoru za Glas javnosti Danica Marinković, sudija Okružnog suda u Prištini (sada na dužnosti u Okružnom sudu u Kragujevcu), koja je preduzela istražne radnje za događaje u kosovskometohijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mestu Račak.

Ova prljava podvala i gnusna nameštaljka Amerike i njenog špijuna Vilijema Vokera, koji je na Kosmetu boravio pod formom „šefa Misije Oebs“, podsetimo, bili su direktan povod za divljačku, gotovo tromesečnu zločinačku agresiju NATO na našu zemlju.

Šta će oružje mirnim seljanima

Reagujući na nedavno zakasnelo i pokajničko priznanje finskog stomatologa-forenzičara Helene Rante, koja je priznala da je izveštaj o događajima u Račku lažan i da ga je pisala pod ogromnim pritiskom Vilijema Vokera i finskog ministarstva spoljnih poslova, sudija Marinković kaže da je Ranta konačno rekla istinu i da je trenutak da država Srbija pokrene određene radnje i krivični postupak protiv Rante, Vokera, Misije Oebs i ostalih odgovornih za kriminalno delovanje.

Podsetite, šta se dogodilo u Račku 15. januara 1999. godine?

- U Račku je došlo do klasičnog sukoba između srpske policije i terorističke „OVK“! U ovom kraju, kao uostalom i na čitavom Kosovu i Metohiji, teroristi su iz zasede učestalo napadali i ubijali civile i policajce, i policija je krenula da pronađe počinioce ovih krivičnih dela. Račak je inače bilo veliko i jedno od najjačih uporišta „OVK“ na Kosmetu. Policija je akciju uredno i blagovremeno najavila Oebsu i njihov pripadnik je bio sa policijom. U jutarnjim satima došlo je do okršaja policije i terorista i na obe strane bilo je žrtava. Posle sukoba, oko 11.00 sati, policija je obavestila Okružni sud u Prištini.

UPLAŠILI SE MOG SVEDOČENJA

- Haško tužilaštvo me je pozvalo da dam izjavu povodom „slučaja Račak“. To sam i uradila u kancelariji u Beogradu. Istinu koju sam rekla, ovo što i vama govorim, njima nije odgovarala i nisu me pozvali za svedoka tužilaštva. Ali sam zato bila svedok odbrane Slobodana Miloševića. Smatram da je moje svedočenje pomoglo da se „slučaj Račak“ izbaci iz optužnice i da se više nikome ne stavlja na teret! Ni u procesima protiv Milutinovića, Ojdanića, Pavkovića, Lazarevića - ističe sudija Danica Marinković.

Kada ste došli u Račak?

- Oko 14 časova stigli smo u Račak sa ostalim članovima ekipe i policijom u nameri da izvršimo istražne radnje na licu mesta. Prilikom raščišćavanja terena, pored ostalog, pronašli smo „broving“ kalibra 12,7 mm, dva „brovinga“ sa postoljem kal. 7,9 mm. (sa pojačanim punjenjem), 36 automatskih pušaka kal. 7,62 mm, dve snajperske puške, pet ručnih bacača kineske proizvodnje, 12 mina sa punjenjem za ručni bacač, 22 ručne bombe, oko 8.000 komada municije različitog kalibra, tri ručne radio-stanice, sanitetske opreme opreme i vojničke uniforme na kojima je bila oznaka „OVK“. Sve pronađeno je fotografisano. Dakle, pronašli smo čitav jedan arsenal kod „miroljubivih seljana“! Kada smo pošli dalje da pronađemo žrtve, na nas je sa svih strana otvorena rafalna paljba. Jedva smo se izvukli! Već tog dana, Voker objavljuje sliku koja je obišla svet o navodnom genocidu koji je počinila srpska policija. Na lice mesta stiže i glavna tužiteljka Haškog tribunala Luiz Arbur.

Ubijeni zlikovci u civilnim odelima!?

Da li ste uspeli da obavite uviđaj?

- Ne, ni naredna dva dana! Krenuli smo i 16. januara, ali je na nas ponovo otvorena žestoka paljba i morali smo da se vratimo. Sledećeg dana u Štimlje, blizu Račka, stiže Vokerov zamenik Džon Drenkijevič, koji me ucenjuje i traži da idem samo sa njim, a ne i sa ostalim članovima ekipe. On mi tvrdi da će „nedužni seljaci“ iz Račka da se uznemire kada me vide s policijom i da će pucati. A ja mu odgovaram: „Otkud nedužnim seljacima oružje?“ Samo je zaćutao, okrenuo se i otišao. Međutim, ni tog 17. januara ne uspevamo da posetimo lice mesta. Tek četvrti dan po okršaju, 18. januara, uspevamo da uđemo. Ali, od leševa u selu ni traga! Nismo videli nijedno telo koje je Voker pokazao svetskoj javnosti i nad kojim se „užasavao“! Obišli smo celo selo, ali smo samo zatekli rovove, ašove, čaure, brojna mitraljeska gnezda, napušteni štab „OVK“, uniforme... U selu nije bilo žive duše, nigde nismo sreli nijednu ženu ili dete. Tela ubijenih pripadnika „OVK“ već su bila u seoskoj džamiji!

UPLAŠILI SE MOG SVEDOČENJA

- Haško tužilaštvo me je pozvalo da dam izjavu povodom „slučaja Račak“. To sam i uradila u kancelariji u Beogradu. Istinu koju sam rekla, ovo što i vama govorim, njima nije odgovarala i nisu me pozvali za svedoka tužilaštva. Ali sam zato bila svedok odbrane Slobodana Miloševića. Smatram da je moje svedočenje pomoglo da se „slučaj Račak“ izbaci iz optužnice i da se više nikome ne stavlja na teret! Ni u procesima protiv Milutinovića, Ojdanića, Pavkovića, Lazarevića - ističe sudija Danica Marinković.

Jeste li o tome razgovarali sa Helenom Rantom i Vilijemom Vokerom?

- Sa Rantom već na prvom susretu nisam mogla da nađem zajednički jezik i više se nismo videle. Očigledno je da je ona poslata po političkoj liniji, sa zadatkom da nanese štetu Srbiji. Ona nije bila ni stručnjak ni profesionalac. Sa Vokerom nisam razgovarala, ali je jasno da je došao sa ciljem da pomogne „OVK“.

Srpska policija je poslije masakra podmetnula oruzje da izgleda kao da su tu bile kakve oruzane formacije OVK..

Naravno sa da su imali cestice baruta na sebi, kada su ubijeni iz neposredne blizine.

Zasto bi neko "podmetao nevinoj" Srbiji? Bas koga briga za Srbiju. Pola svijeta i ne zna gdje se Srbija nalazi. Zasto bi Amerikanci iz "cista mira" bombardovali Srbiju. Pa Srbija nije predstavljala opasnost za njih, samo opasnost za zemlje u regionu, a ne posjeduje niti kakve strateske sirovine i tome slicno.

Ljatifi, Ljatifi.....mangupce jedno - sto se ne pretstavis imenom?

Anonimni Siptaru strateska sirovina si ti i to jos uvek ne shvatas ali ne brini necemo mi to dozvoliti, ako ipak hoces da im budes sirovina mozes ali bez Kosmeta!

Da budemo jasni, ako nekog ubijes vatrenim oruzjem iz blizine, on nema baruta na sebi, vec "olova u sebi". Barut "na sebi" znaci barut na rukama, neizbezno je imati ga kad se puca vatrenim oruzjem SVOJIM rukama. To zna bilo ko ko je profesionalac policije ili vojske i to doticna gospodja kaze. Ovo kazem zbog propagande doticnog anonimnog. I ja sam ovde anoniman, ali nisam "cak" ni srbin. No gadi mi se nacin na koji se odvijaju stvari.

Bolji, bolji Bektim Fektesi istina. Ni americki veljiki demokrata toliki obraz ima da nije ni pocrveneo od stida. U njegovoj zemlji nema nacionalno pitanje i manjine. Sve ih je pobio i sada ubija po svetu. Kad mu vrate kao 11 septembar onda zove upomoc ceo svet u borbu protiv odgovora koji cine oni koje je ubijao i unistavao.

gospodjo Danice,ili zloglasna Danica Marinkovic,koja toliko zlo nanela albancima na Kosovu........uvek cinila zlo kaznila mlade ljude......na visegodisnje robije samo zato sto su albanci.......ja neznam odakle starac iz OVK osamdeset godina sa belom kapom na glavi ubijen na svirepi nacin.......valjda ovoga gospodin Voker nije stigao da ga preobuce u uniformio OVK.Danice za zlo koja si nanela albanskom zivlju na Kosovu kad tad ces platiti........ja bih voleo da platis pred bogom........to ce platiti tvoja deca ako uopste ih imas....jer ti nemas ni dusu jer si ti djavo od zene......

GENTI, u mnoooogim novinama se ti javljas da nesto palamudis. Ostace mnoooogo tragova za tobom koji ce pomoci u tvom pronalazenju....

http://www.hirhome.com/yugo/ranta.htm

Procitaj pa se javi sa kontra-argumentacijom. Ako je imas...

Walker je isti scenario namestio i u Iraku .Milion ljudi je njemu na dushi i to , opet , samo u Iraku.Za Srbiju znamo.Ceska tv je snimila cak i dokumentarac , bez znanja OVK o desavanjima na Kosmetu .Svi koji su gledali su komentarisali na neke stvari koje su izgledale totalno glupo.Jedna scena je gotovo bila smesna strancima .Shiptar trazi oca i ne moze da ga nadje .Kada ga nalazi , taj "otac" vise nije u pantalonama vec su neka vrsta vojnickih panatalona vezane uzicama oko clanaka i kosulja oko saka.Lice su brzo snimili i ispostavilo se da je to neki crnac.Mnogi su me sa podsmehom pitali , zar Shiptari imaju veze sa Afrikancima.Na kraju je to postao veliki vic.Kao sto je i MUslimanka iz Bosne , navodno , rodila dete posto je bila silovana od strane "chetnika".U Bolnici je radila jedna srpkinja kao medicinska sestra i videla je da je dete crnce.Wolker je lazov , placeni , korumpirani lazov koji na svojoj dushi ima preko milion dusha.Coveka moze da slazu ali Boga ne .Ovo nije nikakava novost jer drzava nam je unistena , vladu su nam doveli na ciji racun se podsmejavaju i ispadoshe Srbi narod vampira i ludaka , nainvih ludaka.

Sonja, Walker je svoju karijeru poceo u Juznoj Americi gde je kriv za smrt hiljade neduznih civila. Juzno Amerikanci znaju mnogo o njemu.

Od americkog ambasadora imamo informaciju da ce ovog Hitlercica koliko iduce godine predloziti za Nobelovu nagradu za mir. Americki Stejdepartmen je odvojio 2 milijarde dolara za propagandu. Americki ambasadori su istrenirani da nikad ne pocrvene.

U jutarnjim satima je policija krenula u akciji i tamo "slucajno zatekla teroriste" i jednostavno pucala na njih,dok su se te isti "teroristi" uspeli da bez ijaednog jedinog problema preobuce leseve ubijenih "terorista" u odela neduznih seljaka???!!! Zar sve ovo ne smrdi??? Dakle, posle 11 sati je doticnoj "sudijki" javljeno o akciji, i ona je oko 14 sati stigla na licu mesta i bez sumnje izjavljuje da su ubijena lica bili "teroristi" bez da se prethodno saslusaju ostali koji mogu davati korisne informacije?! Postavlja se pitanje: Kako su uspeli obicni seljaci pored tolike policijske kontrole da preobuce leseve??? Svima onima koji su videli snimak leseva za koje srpske snage i doticna gospodja sudijka tvrde da su bili "teroristi" je vise nego jasno da je sve to gnusna laz. Na Racku je bilo nevidjeni masakr neduznog stanovnistva od strane horde zla-srpskih policijskih snaga! Svi oni koji suprotno tvrde, su ljudi bez duse i morala,ljudi bez svoje ja,ljudi bez nikakvog karaktera. I na kraju,voleo bih znati, kakve je nacionalnosti ova Sudijka Danica Marinkovic??? Ona nije Srpkinja, to je vise nego sigurno (Pravi se veci katolik od Pape), ali sta je? Da nije slucajno Makedonka??? Zar nije Makedonija priznala Kosovo i time stala na stranu Kosova i Kosovskih tvrdnji da je na Racku pocinjen genocid???!!! Od ovakvih se treba najvise paziti!!!

Ma dajte bre, nemoguce je da smo mi Srbi negde pocinili zlocin...Isto tako su shiptari, poubijali sami svoje, naredali ih u hladnjace i odvezli u Dunav....Zar nije tako gospdjo?

Opet ti Ljatifi!

Mislim da je u Vasoj nazovi drzavi greh da se zovete srbima, pa makar to bilo da ispadne da je srbin to rekao. Kao da ce pomoci to da je naime "srbin na forumu priznao zlodela srba". Meni farbati oci necete, a to sto visite po nasim novinama je dovoljan znak.

Niko ne postavlja pitanje o ulozi Vokera. Covjek je bez ikakvih tajni i uvijanja u CIA. Nije ni prvi ni posljednji "medijski okidac" za pokretanje vojnih dejstava americke vojske. Racak je kopija El Salvadora, Hondurasa i Grenade do jedne mjere.

Problem nas Srba je sto mi pokusavamo da istjeramo neku pravdu koja je svakome na svijetu jasna. Amerikanci su odavno odlucili da sprovedu svoj plan na Balkanu bs kako su ga i sproveli.

Nasa "istrazivanja" trebaju da se usmjere ka nasoj odgovornosti.

-Koliko smo mogli promjenti tok dogadjaja?

-Da li bi demokratska vlada i antikomunisticko usmjerenje Srbije ista promjenilo?

-Koliko je Miloseviceva vladavina unazadila nas i otvorila Srbiju prema americkoj agresiji?

I djeca na grani znaju da je Voker samo scenarista medijske patke koja je koristila izraze pune politickog naboja:

"pokolj nevinih"

"genocid"

"diktator"

U toj kombinaciji je lov na Srbe bio otvoren. To nista ne cini nasu pasivnost prema albanskom separatizmu manje losu ili pogubnu po nas.

Neke stvari se ne mogu promjeniti, neke se mogu sprijeciti. Ako se dobro zamislimo i ispitamo sta je nas cilj? Mozda shvatimo da je Hitler odlucio da nas pobije i potlaci bez obzira na demonstracije protiv potpisivanja pakta. Mozda je vrijeme da se uklone duhovi proslosti i da shvatimo da smo mi mala riba koju su 1941 progutale vece ribe bez obzira na nase opredjeljenje(Kralj/Tito). Mozda je vrijeme da shvatimo da je uprvo nase podpadanje pod 50/50 posto uticajnu zonu izmedju zapada i istoka dovelo do americkog kriznog plana koji se 90-tih sproveo do detalja (tj. Hrvati su kao antikomunisti saveznici dok smo mi neprijatelji zapada, sto je i istina).

Mozda je upravo taj plan nesto sto se sporvodi jos uvijek bez obzira koliko smo mi "upravu" a oni ne!

Mozda je zato vrijeme da prestanemo istjerivati pravdu jer se ne radi o tome uopste. Ocigledne LAZI Vokera su namjenjene domacoj(americkoj) publici a ne nama.

Mi smo u glavi zapadnjaka i prije Vokera i 90-tih bili ISTOK, komunisti, lopovi, zaostali pravoslavci, koljaci, siledzije, zabusanti, prevaranti, sovinisti, dileri cigareta i droga, priljatelji Rusa i Putina, kelneri, vozaci autobusa, radnici nocne smjene, vozaci taksija...

Voker je samo malo zabiberio ove predrasude i sta se sad mi nesto cudimo?

Ja znam da Voker laze... I, sto to mijenja? Zar nam to ne salje jednu jasnu poruku?

MNOGO bi bolje bilo da je istina to sto je on rekao.

Da jesmo napravili sve zasta nas krive.

Danas bi se Srbija prostirala, po toj logici optuzbi sa Zapada, Od predgradja Tirane do Beca! Muslimana na Balkanu ne bi bilo uopste zivih jer smo poredjeni sa Nacistima, a ni Hrvata. Slovenaca bi valjda bilo jer smu u Sloveniji bili "samo" agresori a ne i Nacisti.

Bio bi mir na Balkanu, mi bi i dalje bili u poziciji da moramo u NATO radi "mira". Vjerujem da bi tada morali poslati mnogo manje nasih u Hag. Rat bi krace trajao da smo bili takvi nacisti. Diktatora bi mi sami ubili umjesto da ga prodamo neprijatelju.

Pravo pitanje za nas je sto smo dosli u situacju da kad se vodi rat do istrebljenja moramo imati CIA spijuna koji laze da mi ubijamo? Mozda zato sto mi shvatimo da je rat do istrebljenja tek kad ugledamo kolone sa nasim izbjeglicamo kako hrle ka sve manjoj Srbiji gdje ih ceka prezir, samoca i bijeda jer su otjelotvorenje nase nespremnosti da docekamo prijetnje naciji kao jedinstven narod.

Javnost Srbije ne poznaje drugaricu Danicu Marinkovic. Ona kao instrument milosevicizma na Kosovo, silovanjem tadasnjih zakona optuzio i presudio nekoliko hiljadama Albanaca. Da li je Racak istina i sta su sve cinili po Kosovu srpska soldateska to zna ceo svet. Traziti misljeneje Danice Marinkovic sta se u Racak dogodilo, isto je kao traziti misljenje jedne prostitutke sta ona misli o moralu!

Begalji, Begalji citaj koha ditore batalin srpske novine, pa taj jezik ti i onako ne lezi na srcu, pisi Wokeru - zahvali mu se sto su ti deca drogerasi, zahvali se Klintonu u njegovoj aveniji sto si bez posla, zahvali se Holbruku sto nema srpskih lekara da vas lece, zahvali se......zahvali se.

HVALA ti g-die Woker,Klintone,Holbruk,Olbrajt i ostali sto ste nas izbavili iz fasisticko nastrojene horde-zla Srbije! Hvala Vam sto ste nam pomogli da za vek vekova budemo na svoje i bez Srbijanskih lopovluka i maltretiranja. Hvala Vam sto ste nam pomogli da ih vise NIKADA ne vidimo na tlu nase voljene Drzave-Kosovo! Vasa misija jos nije zavrsena,MOLIMO Vas da se i dalje trudite da izbavite i ostale narode koji ispastaju od ove djavolske dece-Srba, a to su Vojvodjani,Sandzaklije,Presevska dolina i td. HVALA VAM za sve.

@Beqir Tahiri ma ne sekiraj se Bljeeki, nismo mi jos sa vama zavrsili. Nego Idi ti pa citaj svoje novine, nemoj da gubis vreme na ovim "tudjim" Srpskim. I samo se zahvali bogu tvome (koji god da je ) sto je Sloba bio na vlasti inace bi sada pisao sa one strane sveta...

p.s. videcemo se mi jos !! :-)

Drage volje mister Anoniman. Jedva cekam, jer ja sam na svome a sto se tebe tice,mozes doci mozda ali pitaj se kako ces se vratiti?!!! Najlon kese skupljamo,samo da znas,verujem da ce nam trebati, a ti izvoli pa dodji,samo nemoj da bude kao oni iz garde kara lazara-celo vreme se hvalili, i na kraju nista-tresla se gora rosio se mis!

Dobro mi dosao anonimni junacine hehehe kad dolazis junacino da ti spremimo docek dobrodoslice jel hoces SHOTU ili RUGOVSKO KOLO biraj.

Slusajte dobro Bega i Beqire nije ova gospodja to izmislila nego su djubrad koja su lagala da bi nam oteli Kosmet - pod silom Boga pravednoga poceli da pricaju istinu. Kosmet necete dobiti nikada jer nije vas nego nas a i ostale zelje ce vam se ostvariti kad se vratite tamo odakle ste dosli a to je PM.

Postovani gospodine Beqir Tahiri. Hvala ti na lijepim rijecima. Iz tvojih usta u bozije usi. Neka svako dobije ono sto mu pripada, a neka svako odgovara za sva zlodjela koja je on i njegov piogani narod uradio. Diten e mir.

Neka svako dobije sto je zasluzio.Bog je veliki,on ce znati koga nagraditi i koga kazniti-nema sumnje!

Истина кад тад дође на видело. Узалуд вам је да пените и проклињете једну храбру жену, боље ћутите када немате шта паметно да кажете.

Pa zasto ne ides u Hag da odbranis tvoje pretpostavljene kad znas istinu,Emajko moja kakve sudije ima srbija pa takva ni u zanzibaru ne bi mogla suditi.

Vilijam Voker i Helena Ranta da postoji normalan Međunarodni sud pravde, a ne ovaj HAŠKI koji oslobađa zločince Haradinaja i Čekua, sudio bi najpre Heleni Ranti. Ta njena prevara je koštala Srbiju bombardovanja, i hiljade ljudskih života. NJena laž je srušila pola srpske privrede i infrastrukture. TRibunal u Hagu i dalje opstaje na temeljima upravo takvih izroda ljudskoga roda kao što je Helena Ranta. Kad bi se bar njen narod zastideo njene sramote. Na nesreću tog naroda izgleda da odgajaju smo takve jer malo je neverovatno da ih toliki broj opslužuje EU počev od Ahtisarija , Oli Rena, Helene Rante. Ni manjeg naroda ni više slugu novog evropskog FAŠIZMA...

Da li Helena Ranta ima noćne more? Koliko dugo će još moći njena savest da se nosi sa slikama "UČK seljaka" koji su ubijali srpske policajce i vojnike a onda u okrilju noći postali seljaci? Ima li Helena Ranta decu. Recimo Milicu Rakić koju su NATO bombe ubile zahvaljujući njenom izveštaju iz Račka? O Vokeru čiju je laž debelo platila albanska mafija i UČK izlišno je išta reći. Vokerova savest je mrtva a moral se meri stotinama hiljada dolara. Čime da merimo naše domaće zlo. Natašu Kandić . Sonju Bi(serko), Biljanu Kovačević Vučo, Borku Pavićević, Milana Nikolića, Sonju Liht, Čedomira Jovanovića, Žarka Ostojića, Vesnu Pešić i sve one koji ne pomišljaju da dignu svoj glas i makar javno osude ove naše i svetske zločince. A svako bi mogao po jednu privatnu tužbu da podnese upravo tom i , makar, takvom Međunarodnom sudu pravde. Mogli bi da smo bolji! Mogli bi da smo ljudi i da naša savest snom mrtvijem odavno nije zaspala.

Amapur, reporterka za CNN, Irankinja, je non-stop prenosila lazi. Ako je rat, onda se prenosi sa obe strane jednako, a ne samo protiv srba kao sto je ona to radila?

Siptarskog kriminala nema nigde na planeti, to je prirodno primitivan narod, koji zivi od droge i terora. Ljudi koji kupuju zene za pare i drze ih u Zandane bez islaza. Ceo rat sto se vodio sve je biolo na fabrikovano i laz. "ONI" stvaraju islamsku drzavu u Evropi, a ubijaju muslimane po Iraku, i Avganistanu, ali to Suta i TadoShakasvili ne-cuju, lova je bitna.

Kud nas Bog kazni da nam oni budu susedi??????

Zelja Albanaca da komentarisu na Srpskom sajtu je ohrabrujuca. Znaci da se boje istine koju bismo slozno kao Srbi zastupali. To objasnjava zasto su Cede placene za petokolonastvo- da nas oslabe jer smo jos prejaki za njih.

SSSS- toga se plase i toga se dakle treba drzati. Shvataju da smo u tom slucaju jaci. Zato braco slozno. Bravo Danice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.