Vojvodina: Pripreme za raspravu o deklaraciji

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Pripreme za raspravu o deklaraciji

Poslanici Skupštine Vojvodine izabrali nedostajuća četiri člana Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji bi trebalo da razmotri Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Po Poslovniku o radu Skupštine Vojvodine, taj skupštinski odbor ima 15 članova od kojih su 11 poslanici, a četiri se biraju iz reda istaknutih naučnih i stručnih radnika.

Za preostale članove Odbora danas su izabrani profesor Pravnog fakulteta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Beogradu Stevan Lilić, penzionisani profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Momčilo Grubač, novosadski advokat Srđan Sikimić i docent na novosadskom Pravnom fakultetu Slobodan Orlović.

Prvu trojicu, kako je propisano, predložila je vladajuća većina, dok je Slobodana Orlovića predložila opozicija.

Sve poslaničke grupesu glasale za predložene kandidate, osim poslanika Demokratske stranke Srbije.

Predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor po funkciji je i predsednik Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

Pastor je ranije najavio da će se predlog deklaracije naći na prvoj narednoj sednici pokrajinskog parlamenta, čim Odbor bude dao svoje mišljenje o njoj.

(Beta, foto: Tanjug, Jaroslav Pap)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na dnevnom redu nema ni deklaracije o Vojvodini, ni peticije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2013

NOVI SAD – U Novom Sadu danas će biti održana sjednica Skupštine AP Vojvodine na čijem dnevnom redu neće biti razmatranje deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.