Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska spašava vozače iz snega u Španiji

MADRID - Španska vojska angažovana je da bi spasilla vozače zarobljene u automobilima u snijegu koji je pogodio velike dijelove Španije.

Lokalni mediji prenose da su stotine vozila zarobljene u snijegu u sjevernim i centralnim dijelovima Španije tokom vikenda.

Više od 150 vojnika uz podršku grtalica za čišćenje snijega angažovano je da evakuiše vozače na autoputu sjeverozapadno od Madrida, prenosi AP.

Spasilačke službe u regionu Kastilja i Leon >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << smjestile su 80 ljudi u privremena skloništa kod grada San Rafael.

Na drugoj strani sveta, u Australiji u Sidneju živa u termometrima danas dostiže 47,3 stepena C, zbog čega je današnji dan najtopliji od 1939. godine.

Kako javlja BBC, u oblasti oko Sidneja proglašeno je upozorenje na opasnost od požara a u gradu je potpuno zabranjeno paljenje vatre.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.