Vojska raspisala konkurs za profesionalne vojnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska raspisala konkurs za profesionalne vojnike

BEOGRAD -

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem više od 4000 profesionalnih vojnika - mladića i devojaka u jedinice Vojske Srbije u dvadesetak mesta u Srbiji.

Traže se artiljerci, pešadinci, inžinjerci kao i profesionalni vojnici za tehničku, saobraćajnu i telekomunikacijsku službu, navodi se u tekstu konkursa objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

Konkurs je raspisan i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << popunu artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, rečne i oklopne jedinice, intendantsku, sanitetsku i građevinsku službu.

Profesionalni vojnici za angažovanje na određeno vreme potrebni su u Beogradu, Bačkoj Topoli, Vranju, Kuršumliji, Novom Sadu, Zaječaru, Nišu, Pančevu, Bujanovcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu...

Najviše profesionalnih vojnika raznih specijalnosti potrebno je za područje Beograde, njih više od 110, kao i za teritoriju Vranje gde se traži više od 80 profesionalaca.

Konkurs je otvoren do 15. januara naredne godine, a od zainteresovanih se traži da ispunjavaju opšte i posebne uslove među kojima i da nemaju bezbednosnih smetnji za rad u Vojsci Srbije.

Od zainteresovanih se traži i da zadovoljavaju minimalno propisane vrednosti kriterijuma provere fizičkih sposobnosti za prijem u profesionalnu vojnu službu, da imaju određeni nivo obrazovanja i posebna znanja i veštine za rod, odnosno službu za koju konkurišu.

Izabrani kandidati koji su odslužili vojni rok sa oružjem biće primljeni na period od šest meseci uz mogućnost produženja ugovora na tri godine do navršenih 40 godina života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.