Vojska pomaže u Goloj Glavi i Medveđi

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska pomaže u Goloj Glavi i Medveđi

Ministar odbrane Bratislav Gašić, reagujući na molbe meštana Gole Glave i Medveđe, naredio je novo angažovanje jedinica Vojske Srbije na postavljanju pontonskog mosta i sanaciji postojećeg u tim mestima.

Foto: Mondo/Goran Sivački Radnici TENT-a popravljaju prugu koju je odnela voda

"Inženjerci Vojske Srbije su već na terenu i analiziraju situaciju u selu Gola Glava u valjevskoj opštini gde je most na reci Ub srušen u majskim poplavama, kao i most u Medveđi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u opštini Trstenik koji je postao nebezbedan za saobraćaj", navodi se u saopštenjuMinistarstva odbrane.

Pripadnici Vojske Srbije i dalje su angažovani na otklanjanju posledica poplava i bujica koje su zadesile Srbiju ove godine.

Trenutno je na četiri različite lokacije angažovano više od 50 pripadnika Vojske Srbije sa više od deset inžinjerijskih mašina i 12 teških mehanizovanih mostova kojima se omogućava normalizacija

života u više sela i opština u Srbiji.

Samo u selu Grabovica, pripadnici Vojske Srbije su uklonili 18 tona šuta, uradili 2.400 metara puta i završili biološku dekontaminaciju 29.000 metara kvadratnih.

U vojnim objektima u Obrenovcu i Svilajncu privremeno su smeštene još 272 osobe, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.