Vojska blokirala pristup poslovnom centru Bangkoka

Izvor: Blic, 19.Apr.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska blokirala pristup poslovnom centru Bangkoka

Tajlandska vojska ušla je jutros u poslovni deo Bangkoka, dan pošto je vlada zapretila demonstrantima da će biti kažnjeni ukoliko se tamo okupe. Tajlandski vojnik čuva stražu dok ostali odmaraju u ulici Silom u finansijskoj četvrti Bangkoka

Očevici tvrde da je nekoliko stotina vojnika i policajaca, od kojih su neki naoružani automatskim puškama, blokiralo pristup tom delu grada.

"Policijske jedinice su zadužene za očuvanje reda... dok im vojska pruža podršku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je portparol vlade Panitan Vatanajagorn na televiziji, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, namera vlasti je da spreči širenje višenedeljnih protesta na delove grada važne za funkcionisanje privrede.

Opozicioni demonstranti već pet nedelja zahtevaju ostavku premijera Abhisita Vedžadžive i raspuštanje parlamenta, a prošle sedmice je u okršajima policije i učesnika protesta ubijeno 24 ljudi.

Tajlandske vlasti planiraju da spreče širenje višenedeljnih demonstracija

Pristalice bivšeg premijera Taksina Šinavatre, koji je 2006. godine svrgnut u puču, najavile su da će ove nedelje nastaviti proteste u poslovnom delu Bangkoka.

Redovni izbori trebalo bi da budu održani do kraja 2011. godine.

Vedžadživa je u petak imenovao načelnika Generalštaba, generala Anuponga Paočindu, za šefa državne bezbednosti, kako bi se efikasnije suočio sa krizom u zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.