Vojska SAD tvrdi: Ubili smo lidera el Šabab grupe

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 16:14

Vojska SAD tvrdi: Ubili smo lidera el Šabab grupe

Vojska Sjedinjenih Američkih Država saopštila je da je u vazdušnim napadima u Somaliji ubila visoko rangiranog lidera grupe El Šabab, povezane sa Al Kaidom.

U saopštenju američke Komande navodi se da je jedan od trojice ekstremista ubijenih u vazdušnom napadu nedaleko od Buš Madine Jusuf Džis, jedan od osnivača El Šababa, grupe koja kontroliše delove centralne i južne Somalije i često izvodi napade na Mogadiš, prenosi AP.

"Iako smo mogli da pauziramo naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcije u Somaliji zbog virusa kovid 19, lideri Al Kaide, El Šababa i takozvane Islamske države objavile su da ovu krizu vide kao mogućnost za nastavak terorističke agende, zbog čega smo nastavili da podržavamo naše afričke saradnike", navodi se u saopštenju američkog komandanta Stivena Tauzenda.

SAD su u odvojenom saopštenju objavile da su ubile pet članova El Šababa u blizini Džiliba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska SAD tvrdi da je ubila lidera El Šababa

Izvor: RTS, 07.Apr.2020

Vojska Sjedinjenih Američkih Država saopštila je da je u vazdušnim napadima u Somaliji ubila visoko rangiranog lidera grupe El Šabab, povezane sa Al Kaidom. . U saopštenju američke Komande navodi se da je jedan od trojice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.