Vojnik pronađen mrtav u prijavnici akademije na Banjici

Izvor: Blic, 06.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik pronađen mrtav u prijavnici akademije na Banjici

Vojnik Igor J. (28) iz Kragujevca ubio se juče oko 7.30 sati u krugu Vojne akademije na Banjici. Kako saznaje „Blic", on se nalazio na dužnosti u prijavnici broj 2 kasarne, a kobni hitac sebi u glavu ispalio je iz službenog pištolja.

Uviđaj na licu mesta obavili su vojni i civilni istražni organi, ali za sada nisu poznati motivi zbog kojih je mladi vojnik digao ruku na sebe. Prema nezvaničnim informacijama, Igor je imao izvesnih porodičnih problema. U vojsci se nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u profesionalnoj službi od 2002.

Ulaz u kasarnu juče nije bio dozvoljen novinarima, jer je uviđaj bio u toku. Niko od nadležnih nije bio voljan da govori o detaljima ove tragedije. Jedan od vojnika koji su se nalazili na ulazu u kasarnu, kratko je rekao za „Blic" da je šokiran samoubistvom kolege.

- To je za nas bilo kao grom iz vedra neba. Nije bilo nikakvih nagoveštaja da će se nešto tako dogoditi. Ne znam zašto se odlučio na takav korak - rekao je od ovaj mladić.

On je dodao i da Igor nije imao problema na poslu.

- Posao u vojsci je stresan i svi se nalazimo pod pritiskom i zbog dešavanja oko Kosova, ali ne verujem da je to motiv za samoubistvo - kazao je vojnik koji nije želeo da mu se navodi identitet.

Samoubistva u vojsci

Jun 2005. Vojnik Radoman Ž. izvršio je samoubistvo na stražarskom mestu u selu Lipovici na području opštine Lebane u kopnenoj zoni bezbednosti.

Jun 2006. Na vojnom strelištu u Subotici, za vreme dežurstva, samoubistvo je izvršio desetar po ugovoru Zoran S. (26) iz Niša.

Jun 2006. Vodnik prve klase Tomica S. (27) izvršio je samoubistvo u kasarni „Prvi pešadijski puk" u Vranju. Tomica je u kancelariji dežurnog oficira pucao sebi u slepoočnicu iz službenog pištolja.

Jun 2006. Vojnik Marko D. (22) izvršio je samoubistvo u objektu za smeštaj vojnika u kasarni 'Žikica Jovanović Španac" u Valjevu.

Oktobar 2007. Vojnik po ugovoru Boban M. iz Kovina izvršio samoubistvo u krugu kasarne.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađen mrtav vojnik

Izvor: B92, 06.Apr.2008

Beograd -- Profesionalni vojnik Igor (Bogoljuba) Janićijević pronađen je jutros mrtav na prijavnici vojne akademije na Banjici... Prvi rezultati istrage nadležnih civilnih organa ukazuju na samoubistvo, rečeno je u Ministarstvu odbrane. Istragu, koja je u toku, vodi javni tužilac Drugog opštinskog...

Nastavak na B92...

Nađen mrtav u prijavnici

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2008

Profesionalni vojnik Igor Janićijević, pripadnik Voda za obezbeđenje Vojne akademije, pronađen je mrtav na prijavnici akademije, u kasarni "General Jovan Mišković". Prvi rezultati istrage ukazuju da je reč o samoubistvu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.