Vojna vežba i u Titelu, prisustvovali Vulin i Mirović

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna vežba i u Titelu, prisustvovali Vulin i Mirović

U sklopu obeležavanja stogodišnjica pobede u Prvom svetskom ratu, u Titelu je održana vojna vežba, u okviru vežbe "Vek pobednika 1918-2018" kojoj su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik vlade AP Vojvodine, Igor Mirović.

U toj velikoj vojnoj vežbi koja je, pored Titela, održana na još devet lokacija u Srbiji, učestvovalo je više od 9.000 vojnika i starešina, što je čini najvećom vojnom vežbom viđenom u Srbiji i region.

- Od 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do danas vojska Srbije se od jedne demoralisane, skoro napuštene vojske, koja je trebala da nestane, pretvorila u savremenu, borbenu vojsku koja se obnavlja - rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane, a potom najavio i povećanje plata vojnika i stambenu izgradnju.

- Vežba kao što je ova se priprema decenijama - istakao je on i dodao da je "malo armija u svetu koja na 10 mesta u isto vreme mogu da odgovore na borbu".

- Vežba realizovana sa gotovo 900 stotina učesnika pokazala je sposobnost u veoma složenom manevru sa jedinicama raznih rodova naše vojske - izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Dobra je osposobljenost i pešadijske jedinice i izviđačke čete i rečne ratne flotile, kao i avijacije - dodao je on i istakao da je zadovoljan viđenim i kao predsednika Pokrajinske vlade, ali i kao pripadnik rezervnog sastava vojske.

- Zaključak svih današnjih aktivnosti koje je izvodila Vojska Srbije je da su ostvareni svi ciljevi koji su planirani u okviru taktičko vojne vežbe ''Vek pobednika 1918 2018''. Odlučnost, sposobnost, hrabrost, odnos države prema vojsci i vojske prema državi, čini je nepokolebljivom - rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Uvod u Vek pobednika

Vežba "Vek pobednika 1918-2018" izvedena je istovremeno na 10 lokacija - na privremenom poligonu Pešter, u vojnim kompleksima "Pasuljanske livade", "Titel", "Međa", "Borovac" i "Orešac", u rejonima Velikog Jastrepca, Zvorničkog jezera, Sremske Mitrovice i u Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.