Vojna policija obeležila svoj dan

Izvor: RTS, 12.Sep.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna policija obeležila svoj dan

Pripadnici Vojne policije su obeležili svoj dan, 14. septembar, uz poruku ministra odbrane Bratislava Gašića da su svojim radom pokazali da su jedan od najznačajnjih delova sistema odbrane.

Ministar Gašić je rekao da je vojna policija, "suzbijajući kriminalitet u Vojsci Srbije, štiteći objekte i značajne ličnosti, radeći na bezbednosti saobraćaja vojnih vozila, pokazala da je jedan od najznačajnijih delova našeg sistema", prenosi Tanjug.

"Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vam da i dalje budete ponos i elitna snaga Vojske Srbije, a da rezultate koje postižete i dalje držite na ovako visokom nivou", rekao je Gašić, prenelo je Ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Svečanosti su prisutvovali i načelnik generalštaba general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, predstavnici ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, bivši pripadnici i brojni gosti.

Vojna policija obeležava 14. septembar kao svoj dan u znak sećanja na formiranje Vojne policije tadašnje Jugoslovenske Narodne Armije 1955. godine.

U sastav Vojne policije ulaze vojnopolicijski organi u komandama Vojske Srbije i sastavima Ministarstva odbrane, kao i jedinice Vojne policije koje obavljaju vojnopolicijske i poslove opšte bezbednosti. Pripadnici Vojne policije nadležni su za suzbijanje kriminaliteta, kontrolu i održavanje vojnog reda i discipline kao i obezbeđenje najznačajnijih vojnih objekata.

Njihovi zadaci su i obezbeđenje osoba, dokumenata i naoružanja, regulisanje i kontrola vojnog putnog saobraćaja, kao i pritivteroristička zaštita.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.