Vođu sindikata teraju iz vojske

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođu sindikata teraju iz vojske

Suđenje predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću za verbalni delikt počelo je juče u Vojno-disciplinskom sudu u Nišu.

Ispred zgrade komande Kopnene vojske okupilo se tridesetak Antićevih kolega, ali i članovi Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Policijskog sindikata Srbije i još nekoliko udruženja. Oni su nosili majice sa natpisom "I ja sam Novica".

Novinarima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu Komande da bi pratili suđenje, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je sudija dozvolio prisustvo osam posmatrača.

Kako navode iz Udruženja vojnih penzionera, Antiću se zbog istupa u ulozi sindikalnog vođe preti gubitkom čina i službe u Vojsci Srbije.

Antić je bio učesnik tribine Građanin pod udarom sistema, a proces protiv njega se vodi zbog sindikalnih aktivnosti, odnosno zbog govora na protestima 2016. i 2017. godine.

- Protiv svih koji učestvuju u ovom montiranom procesu Vojni sindikat Srbije će podneti krivične prijave. Ova farsa mora da se zaustavi jer ne priliči uređenoj pravnoj državi kakvu želimo - izjavio je za "Vesti" Antić po okončanju jučerašnjeg procesa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.