Vodena tastatura uskoro na telefonima

Izvor: Kurir, 25.Jan.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodena tastatura uskoro na telefonima

Ona će olakšati kucanje na pametnim telefonima, koji su do sada u najboljem slučaju imali samo vibraciju nakon pritiska virtuelnog tastera

Ovo je prva tastatura na svetu sa iskakajućim dugmićima. Oni su napravljeni od tečnosti i iskaču na ekranu osetljivom na dodir kada se ne koritsti.

Eksperti kažu da je revoluciona tehnologija nazvana "mikrofluildna tehnologija" i sukoro će početi da se koristi na pametnim telefonima, uređajima, konzolama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kolima, praktično sve što ima ekran osetljiv na dodir.

Tehnologija koja će olakšati kucanje na pametnim telefonima, koji su do sada u najboljem slučaju imali samo vibraciju nakon pritiska virtuelnog tastera.

Kompanija Taktus locirana u Kaliforniji, razvila je ovu tehnologiju i očekuje se početak široke primene do kraja ove godine, a prikazana je i na CES sajmu ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=nNnGpIEa3AU

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.