Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018, 16:26 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Voćni tiramisu spreman za 10 minuta
Jedan od omiljenih italijanskih slatkiša u letnjoj voćnoj varijanti je poslastica koju ćete spremiti vrlo lako i brzo.
Sastojci:
- 20 komada piškota
- 1 šolja maskarpone sira
- 1 ½ šolje slatke pavlake
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kašičica likera od maline
- 2/3 šolje džema od jagode
- 1 ½ šolje isečenih jagoda
- 1 šolja malina
- >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ½ šolje borovnica
Priprema:
Lagano premazati četvrtastu staklenu posudu nerafinisanim biljnim uljem, najbolje onim koje nema specifičan ukus i miris. Zatim rasporediti 10 komada piškota, najbolje po 5 u 2 reda, ako vam posuda dozvoljava.
U staklenoj činiji mikserom mutiti slatku pavlaku 3 do 4 minuta, dok ne postane vazdušasta, ali i čvrsta. Onda ubaciti maskarpone sir koji je prethodno odležao na sobnoj temperaturi, ½ šolje šećera, ekstrakt vanile i 2 kašičice likera od maline.
U drugoj, manjoj činijici, pomešati džem od jagode i 3 preostale kašičice likera od maline.
U trećoj činiji pažljivo i lagano pomešati jagode, maline i borovnice sa drugom polovinom šolje šećera koja vam je ostala. Voće će odmah pustiti sokove, ali to je sasvim u redu za ovaj recept. Preko piškota, prvo ravnomerno naneti sloj od pola umućene slatke pavlake i maskarpone sira, zatim lepo razmazati polovinu smese od džema i likera, pa prekriti sa polovinom voća. Ponoviti još jednom proceduru sa ostatkom materijala, dakle: piškote, kremasti fil, džem sa likerom, i na kraju voće.
Prekriti providnom folijom, pa odložiti u frižider na najmanje 4 sata. Obavezno služiti hladno i naravno uživajte!