Vlažni kolovozi, oprez u saobraćaju

Izvor: RTS, 19.Jan.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlažni kolovozi, oprez u saobraćaju

Prežno oblačno vreme i povremeno slab sneg otežavaju saobraćaj u celoj Srbiji. Na granicama se čeka do pola sata.

U Srbiji preovlađuje pretežno oblačno vreme, sa povremeno slabim snegom u većem delu Srbije, a u nižim predelima saobraćaj se obavlja po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U višim predelima, na putevima na područjima Majdanpeka, Kučeva, Timočke i Negotinske krajine, Valjeva, Užica, Novog Pazara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sjenice i Ivanjice, ima od 1do 2 centimetra snega na kolovozu, zbog čega je saobraćaj usporen i obavlja se uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Zbog niskih temperatura izražena je opasnost da se kolovozi zalede, naročito na mostovima i u tunelima.

Putari upozoravaju da ima veliki broj "udarnih rupa" na putevima.

Vremenske prilike su uticale i na povećan broj odrona na putevima. Poseban oprez savetuje se na Đerdapskoj magistrali, na delu između 12. i 13. tunela. Odrona ima i na Ibarskoj i Jadranskoj magistrali, kroz Sićevacku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure.

Na prilazima zimskim turističkim centrima preporučuje se upotreba zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 15 do 30 minuta.

Radnici preduzeća iz Kuršumlije blokirali su magistralni put M-25, Prokuplje-Priština, kod mesta Kastrat, na oko 2,5 kilometara južno od Kuršumlije. Obilaznica i alternativnih puteva nema, a ne zna će do kad će blokada trajati.

Zbog aktiviranja klizišta i radova na sanaciji došlo je do izmene saobraćaja na autoputu E-75, na deonici od Vrčina do Malog Požarevca. Saobraćaj se, u smeru od Beograda ka Nišu, obavlja voznom i zaustavnom trakom, u dužini od oko 1000 metara.

Saobraćaj je izmenjen na autoputu E-75, Beograd-Niš u smeru od Beograda ka Nišu u zoni prevoja Mečka kod Ražnja. Zatvorena je zaustavna traka, pa se saobraćaj obavlja u voznoj i brzoj traci. 

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda preko Novog Sada vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, na kolovozu su izraženi kolotrazi koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za učesnike u saobraćaju pa se upozoravaju vozači da voze sporije i opreznije.

Zbog radova na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je optpuno obustavljen za velike kategorije vozila. Alternativni putni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilomteru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj signalizaciji, obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je usporen zbog radova. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.