Vlasti jačaju prismotru ultradesničara

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti jačaju prismotru ultradesničara

Nemačke vlasti su najavile da će pojačati prismotru ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD), zbog zabrinutosti da sarađuju sa ekstremističkim grupama.

"Delovi AfD otvoreno rade protiv Ustava. Prema njima moramo da se odnosimo kao i prema drugim neprijateljima Ustava", rekla je nemačka ministarka pravde Katarina Barli, prenosi AP.

Agencija navodi da je zabrinutost porasla tokom prošle nedelje, kada su aktivisti AfD viđeni kako marširaju na protestima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kemnicu sa liderima antimigrantske grupe PEGIDA i drugim članovima neonacističkih grupa.

Vlasti nemačkih država, Bremena i Donje Saksonije, saopštili su da su počeli prismotru omladine AfD-a u tim državama.

Iz stranke su poručili da će odmah raspustiti omladinske odseke partije koje su izdvojili zvaničnici, rekavši da žele da izbegnu štetu po ostatak partije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačke vlasti JAČAJU PRISMOTRU Alternative za Nemačku

Izvor: Blic, 04.Sep.2018, 00:30

Nemačke vlasti su danas najavile da će pojačati prismotru ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD), zbog zabrinutosti da sarađuju sa ekstremističkim grupama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.