Vlast odložila raspravu o Draganu Šormazu

Izvor: Press, 22.Jun.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast odložila raspravu o Draganu Šormazu

Sednica Administrativnog odbora Skupštine, na kojoj je trebalo da se raspravlja o mandatu poslanika Dragana Šormaza, koji je izbačen iz DSS-a, odložena je za naredni utorak na zahtev članova odbora iz vladajuće koalicije. Odlaganju je prethodila jednočasovna rasprava, na kojoj se najpre debatovalo da li rasprava treba da bude vraćena na dnevni red pošto je šef poslanika DSS-a Miloš Aligrudić predložio njeno odlaganje zbog obaveza koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << imao u Strazburu. Pošto Aligrudić nije otišao na letnje zasedanje Parlamentarne skupštine SE, njegov predlog da se rasprava o mandatu uvrsti u dnevni red je usvojen.Međutim, potom je predsednik Odbora Nenad Konstantinović (DS) obavestio članove da će sednica trajati oko 30 minuta kraće nego što je predviđeno, zbog obaveza članova odbora iz redova vladajuće većine.
Boško Ristić iz DS-a je kao dodatni razlog odlaganja naveo nedavnu odluku Ustavnog suda kojom su ukinute blanko ostavke odbornika u lokalnim skupštinama. On je rekao da je potrebno da se članovi Odbora upoznaju s tom odlukom koja, kako je naveo, ima dalekosežne posledice. Međutim, poslanici iz opozicionih DSS, SRS, LDP i NS su se tome oštro usprotivili.
Radikal Aleksandar Martinović odgovorio da se ta odluka Ustavnog suda odnosi na mandate odbornika, a ne poslanike i da to ne može biti razlog da se ne raspravlja o mandatu Šormaza. Miloš Aligrudić iz DSS-a je ocenio da je stav vladajuće koalicije „očekivan, ali besmislen".  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.