Vlasnik i zakupci diskoteke Kontrast sutra pred sudijom

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik i zakupci diskoteke "Kontrast" sutra pred sudijom

Portparol suda Svetlana Tomić-Jokić izjavila je da će vlasnik diskoteke "Kontrast" i dvojica zakupaca tog objekta, u kojem je u požaru nastradalo šestoro mladih, sutra popodne biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Dačić: Svi lokali koji ne ispunjavaju standarde biće zatvoreni

Devojka koja se ugušila u požaru - najmlađi doktor nauka u istoriji fakulteta

Brat je pokušavao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izađe, ali su vrata toaleta bila blokirana (VIDEO)

"Uviđaj na licu mesta je rađen i danas. Novi dokazi su izuzeti radi veštačenja. Dežurni istražni sudija sutra će saslušati osumnjičene", rekla je Tanjugu portparol suda dodajući da će nakon saslušanja biti doneta odluka o eventualnom pokretanju istrage.

U noći između subote i nedelje, oko 2.20 sati, u novosadskoj diskoteci "Kontrast" došlo je do požara u kojem je život izgubilo šestoro mladih ljudi.

Policija je privela vlasnika diskoteke Alojza G. (68) i dvojicu zakupaca Slavišu S. (48) i Dejana R. (36) i odredila im meru zadržavanja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti, zbog nesprovođenja zakonskih mera zaštite od požara.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić kaže da je već sada jasno da postoji odgovornost vlasnika novosadske diskoteke "Kontrast" u kojoj je nastaradalo šest mladih ljudi. Opširnije OVDE.

U Novom Sadu je, zbog tragedije u diskoteci "Kontrast" od danas trodnevna žalost. Komemorativni skup održan je u podne u Skupštini grada Novog Sada.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.