Izvor: Beta, 22.Jan.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Lavrentije zaveštao organe

LOZNICA, 22. januara 2011. (Beta) - Vladika šabački Lavrentije danas je u Zdravstvenom centru "Dr Milenko Marin" u Loznici zaveštao svoje organe.

On je prvi velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve koji se odlučio da svojim primerom pomogne akciju donatorstva koju vodi Vojnomedicinska akademija (VMA) u Beogradu.

Vladika Lavrentije je, nakon potpisivanja izjave, naveo da SPC podržava zaveštanje organa za kadaverične operacije, ističući da je to stvar slobodne volje, ljubavi i poštovanja ljudskog dostojanstva.

Načelnik klinike za nefrologiju VMA Zoran Kovačević naglasio je da je podrška SPC donaciji organa izuzetno dragocena i zahvalio se na "ovom izvanrednom, plemenitom i hrišćanskom gestu vladike Lavrentija.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.