Vladika David Kruševački pozitivan na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 00:24

Vladika David Kruševački pozitivan na korona virus

Vladika je primljen u bolnicu "Dragiša Mišović"

Vladika David Kruševački upravo je hospitalizovan u bolnicu "Dragiša Mišović".

Vladika je primljen u bolnicu zbog oboljena od virusa korona, kao i upale pluća.

David (svetovno Miroslav Perović) episkop je kruševački i vanredni profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na prolećnom redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora SPC održanom od 16. do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 26. maja 2011. godine, jerođakon dr David Perović izabran je za prvog episkopa obnovljene Episkopije kruševačke.

Dana 2. juna (po novom kalendaru) na Spasovdan u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu je rukopoloženje u čin jeromonaha od strane patrijarha srpskog Irineja.

David Perović je rođen 17. jula 1953. godine u Đurakovcu, na Metohiji, na prostoru Eparije raško-prizrenske. Osnovnu školu je pohađao u Istoku, Đurakovcu i Peći. Gimnaziju je završio u Peći.

Bavio se studijama književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a filmskom i televizijskom režijom na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Teologiju je studirao na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.

Monaški postrig je primio u carskoj Lavri Visoki Dečani. Predavao je kao suplent u bogoslovijama Sveta tri jerarha u Krki i Svete braće Kirila i Metodija u Prizrenu.

Učestvovao je u crkvenoj misiji za prijem pravoslavnih starokalendaraca Francuza — Oksitanaca (oblast Gaskonja) u krilo Srpske pravoslavne crkve, kao i u pregovorima sa Francuzima, pripadnicima Pravoslavne katoličke francuske crkve (LECOF), radi njihovog prijema u krilo Eparhije za Francusku i zapadnu Evropu.

Doktorski rad na dogmatsko-patrološku temu "Pnevmatologija Svetog Vasilija Velikog", odbranio je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Godine 2002. postavljen je za docenta na Katedri za hrišćansku etiku (s asketikom). U međuvremenu je postavljen za predavača na Katedri za asketsko bogoslovlje matičnog fakulteta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Prvi maj,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Episkop kruševački David u bolnici zbog korone

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2020

Episkop kruševački David hospitalizovan je sinoć u bolnici "Dragiša Mišović" zbog virusa korona...Za sada nije poznato u kakvom se tačno stanju episkop nalazi, ali je potvrđeno da je u bolnici, navodi portal Nova.rs...Ovaj episkop je u nedelju služio liturgiju i opelo na sahrani patrijarhu Irineju...I...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.