Vladi Srbije uručena povelja grada Istočno Sarajevo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladi Srbije uručena povelja grada Istočno Sarajevo!

Đorđević posetio Istočno Sarajevo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom krsne slave grada Istočno Sarajevo - Svetog Petra Dabrobosanskog gde je, u ime Vlade Srbije, primio povelju za celokupan doprinos koji naša zemlja pruža u cilju produbljivanja veza između Srbije i Republike Srpske.

Ministar Đorđević istakao je da je Srbija, otkako je na njeno čelo došao predsednik Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučić, posebno usmerena pogledom na Republiku Srpsku i na dodatno jačanje međusobnih odnosa.

- Bitno nam je da Srpska bude jaka, a materijalni položaj njenih građana na visokom nivou. Ostanak Srba na ovim prostorima od izuzetne je važnosti svima u Srbiji - poručio je Đorđević.

Najavljujući da će ljubav između Srbije i Republike Srpske jačati iz godine u godinu, Đorđević je istakao da ono što se čini u Istočnom Sarajevu i celoj Republici Srpskoj, kao da se čini i za Srbiju i da je važno da se tako i nastavi.

Takođe, naveo je da se ljubav Srbije prema Republici Srpskoj ne meri finansijskim sredstvima koje daje, jer je za očekivati da Srbija pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

- Nama je bitno da osetite da naše srce kuca ovde i da znate da uvek imate podršku od Srbije. To je najmanje što možemo da učinimo za vas i nastavićemo to da činimo i u buduće - rekao je Đorđević i dodao da Srbija neće pružati podršku samo gradu Istočno Sarajevo, nego i celoj Republici Srpskoj i svim Srbima sa druge strane Drine.

Akademiji su prisustvovali mitropolit dabrobosanski Hrizostom, predstavnici gradskih uprava Novog Sada i Herceg Novog, predstavnici opština u sklopu Istočnog Sarajeva, te predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i drugi mnogobrojni gosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.