Vladi Crne Gore otkucava sat

Izvor: B92, 10.Dec.2021, 21:07

Vladi Crne Gore otkucava sat

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obratiće se sutra javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumeva formiranje nove vlade.

Kako su rekli iz DF za Portal RTCG, sačekaće do ponoći, kada ističe rok koji su dali strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumeva formiranje nove vlade.

U Podgorici su danas održane sednice rukovodećih organa jednog dela konstituenata DF-a. Iako se očekivalo da se predstavnici ovog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas obrate javnosti, to će biti urađeno sutra u podne.

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore.

O tome, međutim, iz Fronta nisu dali izjavu.

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepoverenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedeljak.

Podsećamo, iz URA su jutros saopštili da je za njih neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovaraju vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Oglasila se i Ujedinjena Crna Gora, iz koje su saopštili da će glasati protiv nepoverenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DF danas o daljim koracima; bez pozitivnog odgovora?

Izvor: B92, 11.Dec.2021, 11:28

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obratiće se danas javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumeva formiranje nove vlade...Konferencija za novinare Demokratskog fronta biće održana u Skupštini Crne Gore, u 12 sati, navodi portal RTCG...U ponoć je istekao rok koji je taj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.