Vladajuća koalicija jedva skrpila kvorum

Izvor: Danas, 03.Dec.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladajuća koalicija jedva skrpila kvorum

Sa oko tri sata zakašnjenja i uz dve pauze juče je u Skupštini Srbije, konačno počela sednica na čijem dnevnom redu je najvažniji zakon - predlog državnog budžeta za 2014. godinu i set pratećih finansijskih zakona. Nedostatak kvoruma bio je osnovni razlog kašnjenja, budući da je prilikom utvrđivanja dnevnog reda ustanovljeno da je u sali 125, umesto 126 poslanika vladajuće većine. Opozicija je odbila da ubaci svoje poslaničke kartice u identifikacionu jedinicu, ocenjujući da je ovo početak kraja vladajuće koalicije.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Paradoksi Zakona o budžetskom sistemu: Kako zaposliti jednog i po čoveka?!

Izvor: Blic, 04.Dec.2013, 06:20

Prvo, pa nagazna mina za kulturu - kaže poslanica Gorica Mojović povodom početka rasprave o setu zakona uz predlog budžeta za 2014. godinu. Juče je u Skupštini Srbije počela pomenuta rasprava, a prvi je na redu bio zakon o budžetskom sistemu. Tim zakonom zabranjuje se svako zapošljavanje do...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.