Vlada za usvajanje Strategije o reformi sektora pravde

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada za usvajanje Strategije o reformi sektora pravde

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović potvrdio je danas opredjeljenje Vlade Srpske u traženju najboljih rješenja za usvajanje Strategije o reformi sektora pravde u BiH za period 2014-2018. godine.

Kasipović je razgovarao sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milanom Tegeltijom o pitanjima koja se javljaju kao prepreka i uslovljavaju usvajanje Strategije od Savjeta ministara BiH, a za koju je potrebna saglasnost Vlade Republike Srpske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Ministarstva pravde Republike Srpske i VSTS BiH usaglasili su pristup o spornim pitanjima da bi Strategija dobila potrebnu saglasnost Vlade Srpske, a nakon toga i bila usvojena u Savjetu ministara BiH.

Na sastanku je razgovarano i o zapošljavanju novih sudija u privrednim sudovima u Republici Srpskoj, koje bi za cilj imalo povećanje ažurnosti ovih sudova, kao i efikasnosti sudskih postupaka.

Ministarstvo pravde je opredjeljeno da, u skladu sa finansijskim sredstvima, u budžetu Srpske za 2015. godinu obezbijedi sredstva za ovu namjenu.

Sagovornici su razgovarali i o rekonstrukciji i sanaciji zgrada pravosudnih institucija u Srpskoj sredstvima iz IPA programa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.