Vlada usvojila Predlog zakona o tajnosti podataka

Izvor: RTS, 23.Jul.2009, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila Predlog zakona o tajnosti podataka

Vlada Srbije, na poslednjoj sednici pred letnji odmor, utvrdila više zakonskih akata među kojima su predlozi zakona o tajnosti podataka, o Pravosudnoj akademiji i o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Na poslednjoj sednici Vlade Srbije pred letnji odmor, Vlada Srbije utvrdila više zakonskih akata, među kojima su Predlog zakona o tajnosti podataka, Predlog zakona o Pravosudnoj akademiji i Predlog zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Predlogom zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o tajnosti podataka uređuje se jedinstveni sistem određivanja i zaštite tajnih podataka koji su od interesa za nacionalnu i javnu bezbednost, odbranu, unutrašnje i spoljne poslove Srbije, zaštite stranih tajnih podataka, pristup tajnim podacima i prestanak njihove tajnosti, nadležnost organa i nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, kao i odgovornost za neizvršavanje obaveza iz ovog zakona i druga pitanja od značaja za zaštitu podataka.

Predlogom zakona o Pravosudnoj akademiji predviđa se osnivanje Pravosudne akademije čiji je cilj da obezbedi profesionalno, nezavisno, nepristrasno i efikasno obavljanje sudijske i tužilačke funkcije i stručno i efikasno obavljanje poslova sudskog i tužilačkog osoblja.

Na današnjoj sednici Vlada je donela i Predlog zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Predlog zakona o učeničkom i studentskom standardu kao i Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Radna grupa za ostvarivanje prava zaposlenih tokom krize

Vlada Srbije usvojila je i Zaključak o potrebi obrazovanja radne grupe koja bi se bavila prevazilaženjem problema u ostvarivanju prava zaposlenih u uslovima ekonomske krize.

Radna grupa će u roku od 30 dana pripremiti mere koje će omogućiti efikasnu pomoć države najugroženijima u uslovima krize.

Usvojena je i Strategija razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Republici Srbiji koja predstavlja plan za uspostavljanje i razvoj sveobuhvatnog i efikasnog sistema interne finansijske kontrole u javnom sektoru, sa ciljem dobrog upravljanja i zaštite javnih sredstava bez obzira na njihov izvor kao i radi usaglašavanja sa zahtevima za vođenje pregovora o pridruživanju EU.

Vlada Srbije usvojila je i Strategiju za upravljanje migracijama koja definiše elemente migracione politike Republike Srbije i uspostavlja institucionalni okvir za njenu implementaciju.

Doneta je i Uredba o dopuni Uredbe o uvozu motornih vozila koja treba trajno da reši problem uvoza polovnih motornih vozila koja su u vlasništvu preduzetnika ili pravnih lica iz Republike Srbije, a koja nije moguće uvesti zbog toga što vozila ne ispunjavaju propisane uslove odnosno što nisu proizvedena po normama EURO 3.

Vlada Srbije imenovala je glavnu i odgovornu urednicu novinske agencije Tanjug Branku Đukić za direktora tog javnog preduzeća.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlada usvojila mere pomoći

Izvor: S media, 23.Jul.2009

Vlada Srbije na današnjoj sednici zaključila da radna grupa u roku od 30 dana pripremi mere koje će omogućiti efikasnu pomoć države najugroženijima u uslovima krize, usvojila Strategiju razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru Srbije i usvojila Predloge zakona o tajnosti podataka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.