Vlada se napreže da popravi položaj LGBT osoba

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada se napreže da popravi položaj LGBT osoba

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za prava LGBT osoba Rendijem Berijem o poštovanju ljudskih prava i sloboda LGBT zajednice u Srbiji.

Foto: MONDO; Miloš Đorelijevski

Na sastanku je sagledan značaj politike u poštovanju različitosti pripadnika LGBT zajednice, afirmaciji njihovih prava i većoj društvenoj uključenosti, navodi se u saopštenju iz kabineta Jadranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Joksimović.

Ona je ukazala na posvećenost Vlade Srbije ka unapređenju i poštovanju univerzalnih ljudskih prava manjinskih grupa i naglasila da se u Srbiji danas vodi slobodna debata o tome.

Ocenjeno je da je Vlada prepoznata u naporima koje ulaže u oblasti unapređenja zakonodavnog i legistativnog okvira kako bi se celokupnoj LGBT zajednici i svim pojedincima pružila snažna podrška na unapređenju ljudskih prava.

Beri je posebno istakao napore koje SAD čine na uspostavljanju regionalne saradnje i zajedničke platforme o inkluziji LGBT osoba u regionu zapadnog Balkana.

On je pohvalio zalaganje Vlade Srbije i angažovanje Jadranke Joksimović po tom pitanju, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Joksimović i Beri o slobodama LGBT zajednice

Izvor: Akter, 06.Nov.2015

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za ljudska prava LGBT osoba Rendijem Berijem o poštovanju ljudskih prava i sloboda LGBT zajednice u Srbiji i regionu, saopštila je Vlada Srbije..Joksimović je kazala da je Vlade...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.