Vlada poziva građane KiM da glasaju

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada poziva građane KiM da glasaju

Beograd -- Vlada Srbije pozvala je na današnjoj sednici građane KiM da u nedelju, 8. juna, izađu na parlamentarne izbore za privremene institucije samouprave u pokrajini.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada Srbije smatra da je neophodno osvojiti što više pokrajinskih poslaničkih mandata i staviti ih u funkciju opstanka Srba, formiranja Zajednice srpskih opština, kao i u funkciju preduzimanja utvrđenih mera državne politike "s ciljem otežavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje promocije i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova".

Izlaskom na izbore i slanjem predstavnika u privremene institucije samouprave u Prištini učinićemo našu pregovaračku poziciju snažnijom, a separatiste sve daljim od ostvarivanja njihovih ciljeva, navodi se u saopštenju.

Masovnim izlaskom na birališta, ocenila je Vlada, osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini, koji su uz pomoć dela međunarodne zajednice, nastojali da isključe Srbe iz biračkog procesa i umanje političku snagu Srba u južnoj pokrajini.

Borba za broj poslanika i političku snagu Srba u privremenim institucijama na izborima u nedelju tek počinje i bez dogovora sa predstavnicima Srbije i srpskog naroda neće biti moguće konstituisanje privremenih organa vlasti u Prištini, navodi se u saopštenju.

Učešće na kosovskim izborima je, kako se dodaje, metod političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se Srbija nalazi, a podrška predstavnicima Srba i Srbije, građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohija.

Jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike treba pokazati odgovornost i snagu jedne jedine i nedeljive države Srbije, ocenila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.