Vlada odlučila: Proglašeno vanredno stanje

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 22:34

Vlada odlučila: Proglašeno vanredno stanje

Italijanska vlada proglasila je danas vanredno stanje jer je poslednjih nedelja veliki broj migranata pristizao preko Sredozemnog mora.

Vanredno stanje će važiti šest meseci i prvo bi trebalo da omogući isplatu pet miliona evra posebno pogođenim regionima na jugu Italije, potvrđeno je agenciji DPA iz kabineta italijanske premijerke Đorđe Meloni u Rimu.

ANSA je prenela da ovo ima za cilj da, između ostalog, olakša uspostavljanje novih prihvatnih centara za izbeglice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oko 2.000 migranata stiglo je čamcima tokom uskršnjeg vikenda na Lampeduzu sa severnoafričke obale, javila je danas ANSA.

Među njima je bilo mnogo maloletnika. Italijanska obalska straža izvela je juče uveče dve akcije spasavanja. Ribarski čamac sa oko 800 ljudi pronađen je kod obale Sicilije i sada se nalazi u Kataniji na istoku ostrva. Otkriven je još jedan brod sa 400 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Italiji proglašeno vanredno stanje zbog priliva izbeglica

Izvor: Danas, 11.Apr.2023

Italijanska desničarska vlada proglasila je danas šestomesečno vanredno stanje kako bi mogla da se izbori sa porastom migranata koji pristižu na južne obale zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.