Vlada formirala Radnu grupu za verifikaciju biračkog spiska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada formirala Radnu grupu za verifikaciju biračkog spiska

Vlada Srbije donela je danas odluku o obrazovanju radne grupe za verifikaciju jedinstvenog biračkog spiska, čiji je zadatak razmatranje pitanja mogućnosti i načina sprovođenja verifikacije, odnosno analize i provere tačnosti jedinstvenog biračkog spiska.

U okviru radne grupe obrazovane su i dve podgrupe - za statističku podršku i za pravna pitanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ovu radnu grupu sačinjavaće predstavnici Generalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretarijata Vlade Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, predstavnici Crte i Cesid-a.

Ulogu posmatrača imaće članovi Nacionalnog demokratskog instituta- ND1, Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, Evropske mreže za izborne posmatrače - ENEMO, kao i predstavnici Međunarodne fondacije za izborne sisteme - IFES.

Rad Radne grupe će se temeljiti na principima otvorenosti i demokratičnosti u radu svih članova, sveobuhvatnom pristupu u radu koji podrazumeva pridavanje jednake važnosti prema svim fazama u postupku verifikacije biračkog spiska, uz redovne procene zakonitosti svakog predloženog rešenja.

Istovremeno, svi članovi Radne grupe će imati jednak pristup podacima u svim fazama rada, kako bi se obezbedila puna autentičnost i kredibilnost procesa.

Obrazovanje radne grupe za verifikaciju jedinstvenog biračkog spiska samo je jedan od koraka ka unapređenju biračkog procesa na redovnim parlamentarnim izborima, koji će biti održani naredne godine.

Vlada Srbije trajno je opredeljena da ovo bude najbolji i najtransparentniji izborni proces do sada i da će svi relevantni subjekti dati sve od sebe kako bi se unapredio celokupni izborni ambijent, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.