Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada USK revidira privatizaciju "Kladušnice"

VELIKA KLADUŠA - Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) pokrenuće reviziju privatizacije preduzeća "Kladušnica" iz Velike Kladuše, te će od tamošnjeg Općinskog suda tražiti da se zaustave eventualni pokušaji prodaje imovine te firme.

Ovo je radnicima i obespravljenim dioničarima "Kladušnice" obećao premijer USK Husein Rošić, koji ih je primio u svom kabinetu te razgovarao o njihovim problemima. Oni su od Vlade USK zatražili poništenje, kako su istakli, nezakonite privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njihovog preduzeća.

Njihov predstavnik Esad Šabanagić istakao je kako su radnici žalbu zbog nezakonite privatizacije uputili i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, te da je ona prihvaćena u razmatranje. On je rekao kako je ovo preduzeće, koje se prije rata bavilo ugostiteljsko-turističkom djelatnošću, nezakonito privatizirano, pri čemu su novi vlasnici u potpunosti zanemarili prava radnika i dioničara, te njihov vlasnički udio u preduzeću.

"Zbog ove činjenice smatramo da je provedena privatizacija nelegalna, jer je pored državne prodata i privatna imovina", kaže Šabanagić.  On dodaje kako se Udruženje "Kladušnica", koja zastupa interese obespravljenih radnika i dioničara, u više navrata obraćalo nadležnim upravnim i sudskim institucijama u zemlji, ali bez uspjeha.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.