Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 18:04

Vlada Srbije usvojila predlog da predsednik raspusti Skupštinu

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog da predsednik Republike Srbije raspusti Narodnu skupštinu.
Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojen predlog da predsednik Republike Srbije raspusti Narodnu skupštinu.

"Ukoliko predlog bude usvojen, vlada će ući u tehnički mandat raspuštanjem Narodne skupštine. Svakako, Vlada Republike Srbije nastaviće da radi posvećeno u interesu svih građana", navodi se u saopštenju.
Kako se sitiče, sve svoje aktivnosti u tehničkom mandatu, vlada će nastaviti da obavlja punim kapacitetom, u skladu sa ustavnim i zakonskim propisima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila predlog da predsednik Srbije raspusti Narodnu skupštinu

Izvor: Danas, 14.Feb.2022

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog da predsednik Republike Srbije raspusti Narodnu Skupštinu.

Nastavak na Danas...

Dačić najavio raspuštanje Skupštine i raspisivanje izbora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2022

Vlada Srbije usvojila je na sednici 14. februara predlog da predsednik Srbije raspusti Skupštinu uoči parlamentarnih izbora, koji su najavljeni za 3. april. Parlament treba da bude raspušten 45 dana pre održavanja izbora, a raspušta ga predsednik Srbije. Kako je saopšteno posle sednice Vlade,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.