Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2023, 15:23

Vlada Srbije: Grade se memorijalni centri u Donjoj Gradini i u Beogradu

Vlada Srbije donela je danas Zaključak kojim je odlučeno da zajedno sa Republikom Srpskom izgradi dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama. Predloženo je da se memorijalni centri izgrade u Donjoj Gradini, kao mestu stradanja na kojem su sprovođenje egzekucije, zlostavljanje zatočenika i zarobljenika logora Jasenovac, i u Beogradu, kao glavnom gradu Republike Srbije, čime bi se obezbedilo trajno sećanje na žrtve genocida i stradanje u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije donela odluku: Grade se memorijalni centri u Donjoj Gradini i Beogradu

Izvor: 24sedam.rs, 27.Apr.2023

Na ovaj način bi se obezbedilo trajno sećanje na žrtve genocida i stradanje u Drugom svetskom ratu

Nastavak na 24sedam.rs...

Vlada Srbije donela odluku: Grade se memorijalni centri u Donjoj Gradini i Beogradu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 27.Apr.2023

SRBIJA – Vlada Srbije donela je danas Zaključak kojim je odlučeno da zajedno sa Republikom Srpskom izgradi dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama. Na ovaj način bi se obezbedilo trajno sećanje na žrtve genocida i stradanje u Drugom svetskom ratu Predloženo je da se memorijalni...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.