Vlada Republike Srpske prodaje avion, početna cena 950 hiljada evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 23:34

Vlada Republike Srpske prodaje avion, početna cena 950 hiljada evra

Vlada Republike Srpske odlučila je da proda avion Cesna 525, godinu i po dana nakon što je kupila novi koji je platila više od 9,5 miliona evra.

Plan je da letelica bude prodata na licitaciji za najmanje 1,86 miliona konvertibilnih maraka (oko 950 hiljada evra), piše portal capital.ba.

Reč je o jednom od dva aviona u vlasništvu Republike Srpske koji je od marta prošle do marta ove godine imao 40 letova prema brojnim evropskim destinacijama.

Ukoliko avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bude prodat na prvoj, biće zakazana druga licitacija. Ako se ni na toj ne nađe kupac, avion će biti prodat neposrednim nagođenjem, navodi capital.ba.

Prva ponuda ne može biti niža od najniže početne cene, a svaka naredna mora biti za najmanje pet odsto viša od prethodne.

"Avion se prodaje u viđenom stanju, po principu viđeno-kupljeno bez mogućnosti naknadnih prigovora", navodi se u uslovima prodaje.

Pravo učešća imaju svi koji uplate kauciju od 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25 hiljada evra), a licitacija će biti održana 19. maja na Aerodromu Banjaluka.

Capital.ba je ranije pisao da RS kupuje avion ''Cessna Citation CJ4'', koji spada u kategoriju lakih aviona i koji može da preveze do 10 putnika na dužim letovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.