Vizitorski centar Lepenski vir za posetioce od 25. juna

Izvor: Politika, 24.Jun.2011, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vizitorski centar Lepenski vir za posetioce od 25. juna

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković i ministri kulture i ekonomije, Predrag Marković i Nebojša Ćirić, otvoriće u subotu Centar za posetioce - Muzej Lepenski vir, u čiju izgradnju je uloženo oko 350 miliona dinara.

Radovi na zaštitnoj konstrukciji nad arheološkim nalazištem trajali su od jeseni 2008. godine.

Zaštitnom rešetkom i poluprovidnim polikarbonatnim pokrivačem prekriveno je 4.000 kvadratnih metara nalazišta, ali i pratećih prostora poput amfiteatra, postavke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pokretnih nalaza i radionice, rekao je Tanjugu autor projekta Siniša Temerinski.

Za sada je moguće Lepenskom viru pristupiti samo sa magistralnog puta, ali su, prema rečima Temerinskog, već izrađeni svi projekti za izgradnju pristaništa za turističke brodove koji putuju Dunavom - Koridorom 7, a koji je sve značajniji u turističkim programima evropskih turooperatera.

Tanjug

objavljeno: 24.06.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.