Vizit karta koju ćete želeti za sebe (VIDEO)

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vizit karta koju ćete želeti za sebe (VIDEO)

Prepisivanje podataka s vizt karti može biti prava gnjavaža. Međutim, u TouchBaseu su se dosetili rešenja.

Da biste došli do podataka sa vizit karte, sve što treba da uradite je da kucnete „vizitkom“ po ekranu smartfona.

Možda mislite da je u pitanju NFC ili bežični RFID, ali nije, što se vidi i po iPhoneu korištenom za demonstraciju u videu.

Umesto toga, pametne kartice su prožete prepoznatljivim obrascem mastila koje dobro provodi električnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energiju, a koje oponaša pokret s više dodira na ekranu smartfona.

Očitava ih pomoću aplikacije na web-stranici, što znači da je možete koristiti na praktično bilo kom pametnom telefonu, bez obzira na operativni sistem. Za sad, doduše, radi samo s iPhoneom, ali bi uskoro trebalo da radi i na drugim uređajima.

Ako želite da ih nabavite, moraćete da se javite u TouchBase, gde će osmisliti jedinstveni obrazac za vas. Moći ćete, naravno, prilagoditi i izgled kartica.

Trenutno na platformi za prikupljanje sredstava (crowdfunding) Indiegogo pokušavaju da prikupe 30 hiljada dolara kako bi mogli da pokrenu posao. Ne ide im loše – do sad su sakupili nešto manje od trećine traženog iznosa. Za donaciju od 25 dolara dobićete paket od 36 „vizitki“.

Znatno su skuplje od klasičnih vizit karata, ali ih možete koristiti više puta. Pitanje je, naravno, da li će iko hteti da kuca URL samo da preuzme podatke s vizitke.

Međutim, pristup koji ne koristi tehnologije koje brže prazne bateriju, poput NFC-a ili kodova QR, svakako je zanimljiv.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vizit karta koju ćete želeti za sebe (VIDEO)

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Prepisivanje podataka s vizt karti može biti prava gnjavaža. Međutim, u TouchBaseu su se dosetili rešenja...Da biste došli do podataka sa vizit karte, sve što treba da uradite je da kucnete „vizitkom“ po ekranu smartfona...Možda mislite da je u pitanju NFC ili bežični RFID, ali nije, što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.