Višegradska regata okupila 450 učesnika

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Višegradska regata" okupila 450 učesnika

Više od 50 brodića, jahti, čamaca i drugih plovila krenulo je ispod lukova ćuprije na Drini do petnaestak kilometara udaljenog Starog Broda, gde je odredište ovogodišnje 11. Višegradske regate.

Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad rekao je da je Višegradska regata krenula sa 450 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

- Višegradska regata specifična je po tome što u ovoj manifestaciji učestvuje najviše ljudi iz Višegrada, a imamo i mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnika iz susednih opština - istakao je Andrić.

On je dodao da je cilj regate promocija predela izuzetne prirodne lepote, kanjona reke Drine i Starog Broda sa željom da se Drina promoviše širom sveta.

Andrić je rekao da je planirano polaganje cveća srpskim stradalnicima kod spomen-obeležja u Starom Brodu, nakon čega se nastavlja do kampa gde će biti organizovano druženje uz sportske i ekološke aktivnosti.

Organizator tradicionalne turističke i ekološke manifestacije Višegradska regata je Turistička organizacija Višegrad i Ekološko udruženje "Drin-tim" iz Višegrada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.