Više škola u Srbiji ubuduće neće samostalno postojati

Izvor: RTS, 14.Avg.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više škola u Srbiji ubuduće neće samostalno postojati

Zarad boljeg obrazovanja i odgovornijeg raspolaganja novcem, više škola u Srbiji ubuduće neće samostalno postojati već će biti spojene uz centralizovanu upravu. Upravo to je urađeno sa višim poslovnim školama strukovnih studija u Blacu i Beogradu, koje će od 1. oktobra postati Akademija poslovnih studija s centralom u prestonici.
Sumnja u kvalitet nastave i još više u to kako se trošio novac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razlog je zašto Visoka poslovna škola u Blacu ne postoji kao takva i novu školsku godinu čeka kao deo Akademije.

Ministar prosvete Mladen Šarčević ističe da je ministarstvo moglo da ugasi školu ali se odlučilo za spajanje.
"Mislim da je bolje za sve. Sad se preuzima odgovornost jer je novi vršilac dužnosti direktora stupio na dužnost, dodaje ministar.
Ističe da će direktor rastaviti do sitnih detalja, dodajući da se tragovi novca prate i raznih odluka. "Mi ćemo svakako obavestiti javnost, a može biti da su donošene tako čudne odluke koje nikome nisu u interesu", kaže Šarčević.
U obilasku škole u društvu ministra bio je novi direktor, ali ne i dosadašnji. Pojavio se kasnije da nasledniku preda funkciju i prokomentariše navode o eventualnim malverzacijama.
"U toku mog mandata škola je poslovala po zakonu. Ja sam odmah obavestio sve nadležne organe da odmah provere moj rad i rad prethodnog rukovodstva, što se nadam da će sad nova akademija i ostvariti", kaže Ljubiša Milačić, dosadašnji direktor Visoke poslovne škole u Blacu.
U Visokoj poslovnoj školi u Blacu poslednjih nekoliko godina bilo je više inspekcija, ali nijedna nije utvrdila ozbiljnije, ni konkretne nepravilnosti u radu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.