Više podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Feb.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede (VIDEO)

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede postoji spremnost da se u ovoj godini iz raspoloživog agrarnog budžeta, koji iznosi 45,4 milijarde dinara, više podsticajnih sredstava izdvoji za razvoj poljoprivrede u opštinama, koje u agraru vide svoju razvojnu šansu. Rečeno je na sastanku rukovodstva opštine Svrljig, sa Željkom Radoševićem, državnim sekretarom u resornom ministarstvu. 
Krajem marta stupa na snagu Pravilnik, koji će omogućiti poljoprivrednim domaćinstvima da konkurišu za vrlo povoljne kredite za nabavku mehanizacije i repromaterijala. Rok otplate je 3 godine, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 4 do 6%..
Osnovni uslov za dobijanje ovih vrlo povoljnih podsticajnih kredita jeste da do 31. marta poljoprivrednici u svrljiškom kraju obnove registraciju svojih gazdinstava ili se upišu u poljoprivredni registar, ako to do sada nisu učinili, podsetio je državni sekretar Radošević u susretu sa najuspešnijim poljoprivrednim proizvođačima opštine Svrljig.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.