Više od 4.000 obolelih od malih boginja

Izvor: Prva.rs, 25.Mar.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 4.000 obolelih od malih boginja

Najmlađa obolela osoba je stara 15 dana, a najstarija 70 godina. Najveći broj obolelih je u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina, prenosi Danas.
Na sajtu Batuta stoji da je većina obolelih osoba (95 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” do sada je od posledica malih boginja preminulo 11 osoba.
Od ukupnog broja obolelih, 32 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku. Od težih komplikacija malih boginja registrovano je zapaljenje mozga kod dve i upala pluća kod 452 obolele osobe.
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.