Više od 250 uhapšenih tokom protesta u Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 09:16

Više od 250 uhapšenih tokom protesta u Belorusiji

Više od 250 ljudi uhapšeno je tokom protesta u ponedeljak u Belorusiji, saopštila je organizacija za ljudska prava Vesna.

Dodaje se da su među uhapšenima studenti, koji podržavaju poziv opozicije na generalni štrajk.

Demonstranti su juče u Minsku formirali "lanac solidarnosti" u znak podrške "ultimatumu naroda", koji je postavila opozicija.

U nedelju je istekao rok "narodnog ultimatuma" koji je bivša predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ranije postavila vlastima zemlje.

Tijanovska je navela da će, ukoliko se zahtevi opozicije ne ispune do 26. oktobra, sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više od 250 uhapšenih tokom protesta u Bjelorusiji

Izvor: OkRadio.rs, 27.Okt.2020

Demonstranti su u Minsku formirali ‘lanac solidarnosti’, u znak podrške ‘ultimatumu naroda’, koji je postavila opozicija. Više od 250 osoba je uhapšeno tokom protesta koji je u ponedjeljak održan u Bjelorusiji, saopćila je organizacija za ljudska prava Vesna.   "Na listi su 254 osobe,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.