Više od 2000 dece na pančevačkom Sajmu sporta

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 2000 dece na pančevačkom Sajmu sporta

U Pančevu je održan drugi "Sajam sporta" na kojem je učestvovalo više od dve hiljade dece predškolskog uzrasta i đaka do 4. razreda. Na 32 poligona učili su osnovna pravila u različitim sportovima i vežbali sa iskusnijim sportistima.
 Deca u Pančevu vole sport i treba im samo stvoriti što bolje uslove i omogućiti dovoljno slobodnih terena i sportskih sala da bi mogli da treniraju. Pored uobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popularnih kolektivnih sportova s loptom sve više ih se opredeljuje za individualne aktivnosti.

"Preporučila bih drugoj deci da se bave mačevanjem, jer je mnogo zanimljiv sport. U početku je malo teško, ali kad se savladaju osnove i kad se uđe u borbe mnogo je lepo", kaže Dejana Pivašević, KMK „Krađorđe"
Miloš Stojanović iz DŽK "Dinamo" kaže: "Džudo mi se sviđa zato što se bacamo i zanimljivo mi je na treninzima koji su teški i zahtevni".
"Treninzi su dosta naporni. Imamo dosta termina i trenera i naučila sam do sad sve što treba i mislim da bih mogla jednog dana mogla da postanem uspešna odbojkašica", kaže odbojkašica Nina Jovanović.
Džudo se od skora, ne slučajno u našim školama nudi kao izborni predmet, mada džudisti smatraju da treba povećati fond časova.
I planinarenje na prirodnim i veštačkim stenama je veoma preporučljivo za decu, jer boravak u prirodi može samo da koristi.
Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije kaže: "Sport treba da bude deo njihove svakodnevnice i sport nije samo takmičenje. Obuhvata i druge vrednosti kod mladih ljudi. Baveći se sportom oni stiču i određene radne navike i veštine i što je najvažnije žive zdravo.
Sajam sporta posetilo je više od 2000 dece i ako samo nekoliko njih narednih dana počne redovno da trenira bilo koji sport, može se reći da je ova manifestacija uspela.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sajam sporta u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2018, 12:12

U hali sportova u Pančevu održan je sajam sporta. Drugi put je organizovan ovakav sajam na kome se predstavilo više od 30 pančevačkih klubova, a cilj je da se sport što više približi deci i pomogne im se da izaberu šta će da treniraju...Oko tri hiljade dece predškolskog uzrasta i pančevačkih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.