Više od 100 uhapšenih u Republici Srpskoj

Izvor: RTS, 02.Feb.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 uhapšenih u Republici Srpskoj

U opsežnoj akciji "Mreža 2010" u Republici Srpskoj i distriktu Brčko uhapšeno više od 100 osoba zbog sumnji da su počinili krivično dela iz oblasti opšteg kriminaliteta, zloupotreba droga, teške krađe i falsifikovanja isprava.

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena saopštio je da je u akciji izvedenoj na celom prostoru Republike Srpske i distriktu Brčko pod nazivom "Mreža 2010" uhapšeno više od 100 ljudi zbog sumnji da su počinili krivično dela iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opšteg kriminaliteta i zloupotreba droga.

Pena je dodao da je 10 osoba predato nadležnim tužilaštvima.

Direktor policije RS je rekao da su kod uhapšenih pronađeni droga, ilegalne cigarete, veća količina oružja i municije i vozila.

Oduzet je jedan puškomitraljez, 17 komada pušaka, od kojih po jedan snajper, hekler, "tompson", i pet komada pištolja različitog kalibra, kao i osam bombi, veća količina municije različitog kalibra, rekao je Pena na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Uroš Pena je dodao da je oduzeto 1.279 grama marihuane, 754 grama spida, 44,2 grama heroina, 50 grama kokaina, 339 komada tableta za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance, i dve digitalne vage sa tragovima opojne droge.

Policija je zaplenila i 200 boksova cigareta marke "bond", koji su predmet nedozvoljene trgovine.

Zaplenjeno je i osam vozila, koja su predmet krivičnog dela teške krađe ili krivičnog dela falsifikovanja isprave, sedam motora putničkih motornih vozila i više komada auto delova i registarskih tablica, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela teške krađe ili krivičnog dela falsifikovanja isprave.

"U akciji je pronađen i specijalni alat za krađe putničkih motornih vozila i veći broj predmeta koji potiču iz krivičnog dela provalnih krađa i to televizor, digitalne kamere i drugo", naveo je Pena.

Direktor policije je rekao da je u akciji na području RS i distrikta Brčko bilo angažovano 540 pripadnika MUP RS i policije distrikta Brčko.

"Tokom ovih aktivnosti razrešeno je više krivičnih dela razbojništva i teških krađa iz ranijeg perioda", rekao je Pena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.