Više kompanija doniralo sredstva za borbu protiv Covida19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 17:46

Više kompanija doniralo sredstva za borbu protiv Covida19

Više privrednih subjekata doniralo je danas svoja sredstva kao podršku zajedničkoj borbi protiv epidemije COVID-19.

Sberbank Srbija odlučila je da donira novac za sredstva za efikasniju i lakšu nabavku respiratora, neophodne medicinske opreme i instrumenata.

Novčana sredstva za respiratore donirali su Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, pružena je donacija UNICEF-u za nabavku zaštitne opreme za medicinske radnike, a Opštoj bolnici u Kikindi donirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su neophodni zdravstveni instrumenti za teže plućne bolesnike, saopštila je Sberbank.

Ova banka novčanim sredstvima pomogla je i Beograđanku Anju Stojanović koja je nedavno u požaru ostala bez svoje porodice i doma.

Kompanija Delez Srbija donirala je Vladi Republike Srbije šest miliona dinara, a od tih novčanih sredstava namenjenih RFZO-u biće nabavljena neophodna medicinska oprema u borbi protiv virusa COVID-19.

Kako je saopšteno, donacije Delez Srbija stigle su i do roditeljske kuće Zvončica, i do bolnice u Kikindi. DDOR osiguranje doniralo je ukupno 11 miliona dinara pomoći republičkim i pokrajinskim institucijama, kao i Gradu Novom Sadu, za podršku u borbi protiv COVID-19, saopštila je ta osiguravajuća kuća.

Na ovaj način DDOR osiguranje je pored brige za svoje zaposlene i klijente, podižući nivo preventivnih mera u svom poslovanju, dalo svoj doprinos zdravstvenom sistemu Republike i Pokrajine, ali i gradskim institucijama koje se bore protiv epidemije, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanije Best Seed Producer Doo i Scom doo odlučili su da doniraju više stotina hiljada dinara Narodnoj kuhinji opštine Srbobran.

Best Seed Producer doo će izaći u susret i svim zaposlenim u zdravstvu, vojsci i policiji koji se privatno bave poljoprivredom i doniraće seme.

Donacija kompanije Magna Seating 100.000 zaštitnih maski

Kompanija "Magna Seating" iz Odžaka uputila je donaciju Ministarstvu za rad od 100.000 zaštitnih maski, a kako sve ustanove koje su u nadležnosti tog ministarstva imaju dovoljan broj maski ova donacija biće prosleđena Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje, koji će ih potom rasporediti onima kojima su najpotrebnije.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, ali je u toku vanredne situacije, svoju proizvodnju preusmerila na proizvodnju zaštitnih maski, kako bi doprinela borbi protiv korona virusa.

"Veoma smo zahvalni kompaniji Magna Seating koja je još jednom dokazala da je jedna ozbiljna i uspešna firma, ali iznad svega društveno odgovorna. Svojim angažovanjem u ovoj teškoj situaciji i ovom donacijom, koja podrazumeva proizvodnju 100.000 zaštitnih maski mnogo je pomogla građanima Srbije", rekao je ministar, a navodi se u saopštenju.

On je dodao da veruje da će biti još kompanija koje će slediti ovaj primer i dati svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.

Đorđević je napomenuo, da će resorno ministarstvo, s obzirom da sve ustanove koje su u njegovoj nadležnosti, imaju dovoljan broj zaštitnih maski ovu donaciju proslediti Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje, koji će ih rasporediti dalje, onima kojima su najpotrebnije.

Generalni direktor kompanije "Magna Seating" Pjerluiđi Đione istakao je da mu je zadovoljstvo što njegova firma i zaposleni svojim radom mogu da doprinesu boljoj zaštiti građana Srbije. Kako je naveo, u ovoj teškoj situaciji, najbitnije je da se pokaže saradnja i visok stepen odgovornosti, jer se jedino na taj način može uspeti u tome da se izborimo sa svim problemima u što kraćem roku, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.